Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Előzetes értékbecsléssel...

Előzetes értékbecsléssel milyen gond szokott előjönni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Hitelre tervezek lakást venni és úgy szeretném, hogy mielőtt aláírom az adásvételi szerződést a banktól kérek rá előzetes értékbecslést.

Akikkel eddig beszéltem eladókkal nem lelkesedtek az ötletért pedig részemről hirdethetik tovább másoknak és a költségét is én állom.

Azon gondolkozom mi lehet az előzetes értékbecslés folyamatában ami előnytelen az eladóra nézve.

Előzetes hitelminősítést már megcsináltattam úgyhogy hitelt biztosan vehetek föl.

2021. jan. 21. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindig alulbecsül, nem akarja, hogy ezzel próbálj alkudni.
2021. jan. 21. 22:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyjából mennyivel szokták alábecsülni?

Végeztem egy számolást, 10% eltérésnél nagyobbat nem fogok tudni kifizetni.

Az alapján számoltam, hogy mennyi pénzem fog maradni hitelhez szükséges önerő, 4% adó, ügyintézési és egyéb költségek kifizetése után.

2021. jan. 22. 09:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha van egy 12 milliós ingatlanos, 10re becsüli fel, vagyis 8 millió hitelt kapsz maximum.
2021. jan. 22. 13:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Valószínű azért nem akarnak belemenni, mert ez azt a veszélyz rejti, hogy majd alkudni akarsz.

Nagyon sokmindenen múlik, de valóban gyakori eset, hogy inkább alá becsülik az ingatlan értékét. Nyilván a banknak így nagyobb a biztosíték arra, hogy a pénzét viszont látja...

2021. jan. 24. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!