Előzetes értékbecsléssel milyen gond szokott előjönni?
Sziasztok,
Hitelre tervezek lakást venni és úgy szeretném, hogy mielőtt aláírom az adásvételi szerződést a banktól kérek rá előzetes értékbecslést.
Akikkel eddig beszéltem eladókkal nem lelkesedtek az ötletért pedig részemről hirdethetik tovább másoknak és a költségét is én állom.
Azon gondolkozom mi lehet az előzetes értékbecslés folyamatában ami előnytelen az eladóra nézve.
Előzetes hitelminősítést már megcsináltattam úgyhogy hitelt biztosan vehetek föl.
Nagyjából mennyivel szokták alábecsülni?
Végeztem egy számolást, 10% eltérésnél nagyobbat nem fogok tudni kifizetni.
Az alapján számoltam, hogy mennyi pénzem fog maradni hitelhez szükséges önerő, 4% adó, ügyintézési és egyéb költségek kifizetése után.
Valószínű azért nem akarnak belemenni, mert ez azt a veszélyz rejti, hogy majd alkudni akarsz.
Nagyon sokmindenen múlik, de valóban gyakori eset, hogy inkább alá becsülik az ingatlan értékét. Nyilván a banknak így nagyobb a biztosíték arra, hogy a pénzét viszont látja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!