Magyarországon a szellem város(ok)kinek a kezében van?
"– Állam, mint törvényes örökös: ha más örökös nincs, a hagyaték az államra száll. Az állam törvényes örökös. Az állam egyben szükséges örökös is. A hagyatékot, mint törvényes örökös nem utasíthatja vissza (a végrendeleti örökösként azonban igen), viszont az örökhagyó tartozásaiért az állam is csupán a hagyaték értékéig felel."
"ha az elhagyatott városokba vagy falvakba"
Jézusom! Több is van? Én egyről sem tudok. Nem leszek konkurencia, ígérem, de egy-kettőnek leírhatnád a nevét. Sosem gondoltam, hogy egy település teljesen elnéptelenedhet...
13: egyetlen egy volt (Gyűrűfű) még a szocializmus alatt.. De aztán alternatív emberek - mintegy kommunában - oda költöztek, és kvázi önellátásra rendezkedtek be. Nem tudom, mi lett a folyománya, már rég olvastam erről.
Mindazonáltal a kérdező erősen lilaködös álomvilágban élhet....
Alapvető tulajdonviszonyok fogalmával sincs tisztában.
Hát persze... Mindenki hülye, csak te vagy helikopter! :-DDD
Alapból tudhatnád, hogy falvak - mint házak és területek összessége - nincsenek "valaki" tulajdonában. Az egyes ingatlanoknak vannak tulajdonosai. Természetes személyek, vállalkozások, vagy éppen az önkormányzat.
Az a gond a kérdéseddel, hogy nagyon sokféleképpen értelmezhető és vagy te vagy nagyon homályban, vagy mi.
Mikor további pontosítást kértünk, akkor csak visszaszóltál, hogy szerinted egyértelmű. Ebből gondoljuk, hogy annyira nem vagy okos, hogy rágyere, hogy nekünk mi a problémánk a kérdéssel. Ezek alapján elég tudatlannak tűnsz és megítélhetetlen számunkra, hogy milyen (akár téves), információknak vagy a birtokában.
Talán több hasznos választ tudnánk adni, ha elmondanád, hogy
1. Mit értesz szellem falvak alatt. Olyan falvakat, ahol tényleg nem laknak az emberek? Vagy olyanokat, ahol kevesen vannak?
2. Tényleg léteznek Magyarországon kihalt falvak?
3. Ezekben a falvakban egy-egy ingatlan tulajdonviszonyaira vagy kíváncsi, vagy pl. az útra?
Tényleg eléggé érthetetlen amit kérdezni akarunk, és a hozzászólásaid alapján ha valaki segíteni akar, akkor sem értelmezed amit írt, csak leszólod. Ami nem vall túl okos vagy érett gondolkodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!