Vettünk egy házat sima CSOK-ra kb. 2 és fél éve, de most (munkalehetőségek miatt) el szeretnénk adni, majd fel szeretnénk venni a falusi CSOK-ot egy másikra. Ez jogilag hogyan tehető meg? Ezzel buknánk a sima CSOK-ot?
Szerintem a szerződésetek tartalmazza.
Vegyetek elő minden iratot, ami ennek az ingatlannak a megszerzésével kapcsolatos.
Hovatovább van egy ügyvédetek is, őt is megkérdezhetitek erről telefonon.
Egy ingatlanon 5 év garancia van, így 5 éven belül jogos minden érdeklődés, konzultáció az ügyvéddel, ami az ingatlant érinti.
A korábban felvett CSOK-ot vissza lehet fizetni önkéntesen is, ilyenkor nincs kamat, lekerül az állam jelzálogjoga róla, és fel lehet újra venni másik ingatlanra. Az a fontos, hogy előbb fizesd vissza, mint eladod az ingatlant, mert ha előbb eladod, akkor már nem önkéntes visszafizetés, hanem a Kormányhivatal fog kötelezni rá.
Legalábbis mi ebben a folyamatban vagyunk, több helyről (Kormányhivataltól is) ezt az információt kaptam. De még nem ment végig a folyamat, úgyhogy biztosra nem tudom mondani, hogy működik-e.
Legjobb, ha elmész a Kormányhivatal lakástámogatási osztályára és ott érdeklődsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!