Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van típusneve ezen házaknak?

Van típusneve ezen házaknak?

Figyelt kérdés
[link] [link] Hasonló háza van az egyik szomszédnak, csak valamivel kisebb talán, nekem nagyon tetszenek, ugyanez a stílus, a konyha, étkező bútorzata teljesen megegyező, ugyanazok a radiátorok, talán Romantik lehet a nevük, fehér külső fal, barna bramac cseréppel. Elvétve látok ilyen házakat, valami típus megnevezésük van?
2021. jan. 1. 20:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Átlagos 80-as évekbeli ház
2021. jan. 1. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:

A 80-as évek végén, 90-es évek elején voltak ezek a házak divatosak. A típustervet meg lehetett venni, így van az, hogy pl. a szüleim környékén sok egymáshoz nagyon hasonló ház van, ha az ember kicsit nyitottabb szemmel jár.

Nemtudom fellelhető-e bárhol is még az egykori típusok fantázia neve és szerintem sokan az ilyen házban élők sem tudják már.

Ha ilyet vennél, azért vigyázz. Ha nem korszerűsítették folyamatosan, akkor hatalmas pénznyelők tudnak lenni!

2021. jan. 1. 22:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem vételi szándék, de egyfajta nyugalmat árasztanak ezek. Nem tetszenek a mai modern stílusú házak. Sok városban sorházakat is építettek hasonló stílusban. Budán többet láttam.
2021. jan. 1. 22:28
 4/11 anonim ***** válasza:
19%
Te írtad ki tegnap is a kérdést?
2021. jan. 1. 22:36
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ezeket hívták alpesi típusú házaknak
2021. jan. 1. 22:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is sokkal szebbek, mint a modernek.

Ráadásul olcsóbbak is, még akkor is, ha kell külső szigetelés, műanyag ablakok, tető csere, födém szigetelés.

Nekem is ilyen van.

2021. jan. 2. 08:46
 7/11 anonim ***** válasza:
72%

6 ez teljesen igaz. Én ilyen korúban nőttem fel és szívesen is élnék ilyenben. Jó az elosztása, jól kihasználható, energiahatékonyra megcsinálható.

Csak annyi a baj, hogyha egy teljesen elhanyagolt ilyen jellegű házat vesz az ember, akkor a normális külső-belső korszerűsítés akkora összeget elvisz, hogy egy újépítésűt is vehetne az ember, sőt... Nagyon sokat számolgatunk és általában az az olcsóbb a környékünkön. Nyilván nem véletlen, de sajnálatos.

Egy jól korszerűsített 90-es évekbeli házat pedig annyira ritkán dobnak piacra...

2021. jan. 2. 09:44
 8/11 anonim ***** válasza:
32%

Ami jó bennük

- beton alap

- vízszigetelés

- külső/belső falak téglából

Az elrendezést nem sorolnám ide, mert ez nagyon egyedi. Egy alaprajz hiába jó, de már ugyan abban az utcában a szemközti szomszédnál nem lesz pont olyan értéke hiszen a ház az ellenkező oldalról kapja a fényt.

Ami rossz bennük:

- régi nyílászárók

- elavult gépészet (víz, villany, fűtés)

- nehézkes szigetelni őket, sok lesz a hőhíd

[link]

eresz alatti dúcok

[link]

előtető lent és fent.

A sok kis ablak nyáron hőcsapda, télen hűtőtorony.

- tetőfólia nincs (keresd a zuzmót), tetőtéri szobák nyáron dög melegek (ott figyel a klíma), télen jégverem,

belül tuti lambéria, ami mögött ugyancsak nem szokott lenni fólia. Ezt a jellegzetes gyapotpor-szagról lehet felismerni. Felnőttként neked már nem biztos, de a gyereked kis tüdejének tuti allergiája lesz tőle.

Alapvetően jó vétel lehet, de bőséggel kell rá költeni, hogy hozza a mai elvárásokat.

2021. jan. 2. 12:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, energetikai szempontból biztosan nem korszerűek. Bár, ha a megtérülési időt számolom, szigetelés, plusz szellőztető rendszer, mert egy dunsztos ingatlan egy rémálom, az irodám egy borzalom. Új fűtésrendszer kazánnal, stb. Abból lehet, évtizedekig elfűtök, persze ez nem éppen környezettudatos hozzáállás, ezt elismerem, de, ha ennyire belemennék, nyilván szigetelőanyagot is természeteset választanék. De ez az én véleményem, nem számoltam tüzetesen utána.
2021. jan. 2. 18:29
 10/11 anonim ***** válasza:
A "dunsztos ingatlan" szaktudás nélküli szigetelés esetén jelentkezik.
2021. jan. 2. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!