Aki panelban lakik, hogyan bírja megszokni a panelban áthallatszódó zajokat?
Most kaptam egy panellakást, ami jó helyen van, tágas is, és örülök is neki, de... egyszerűen ezeket a zajokat nem bírom megszokni. Fentről hallom a kutya körmének kaparását a padlón, olyan, mint egy mellettem levő ajtó túloldaláról jönne. Lépéseket is szoktam hallani. Bármit ráraknak a padlóra vagy húznak, az is mindig döngő zajt csap. Egyszerűen mindig jön valami zaj, vagy innen, vagy onnan, néha elég hangos. Ennyi áthallatszódás a kollégiumi szobámban se volt.
És a másik, hogy állandóan szorongok, hogy akkor tőlem mit hallhatnak. Nem hívhatok át barátokat beszélgetni vagy filmezni a lakásomba? Vagy mi lesz, ha szeretkezem egy csajjal? Bármit leteszek a földre vagy becsukok, sokkal döngőbb hangot ad, mint egy családi házban, amiben eddig éltem.í, állandóan kalkulálgatom, hogy most meddig mehet el a hang. A fürdőben ha leejtem a zuhanyrózsát a kádban, beledöng a beton. Ha köhögök egy hangosat, akkor is hallom, hogy a falak rezonálnak... Nem értem ezt egyszerűen, hogy engedhették emberek, hogy ilyen otthonok épüljenek, ahol nincs magánszféra? Hogy lehet ezt megszokni? Nem tudom, mit csináljak, komolyan. Csak most vettük a lakást, de már azon gondolkodom, hogy mikor adjuk el. Már bánom, hogy nem téglát vettünk...
Régebben laktam panelban, engem nem zavart, sőt megnyugtatott, hogy vannak körülöttem.
Most tégla társasházban lakom. Nehogy azt hidd, hogy túl nagy a külünbség!
Ha zavar akkor szerintem soha nem fogod megszokni.
Mi is laktunk tarsashazban. Nem panel volt de a zajok ugyan ugy athallatszodtak. Soha nem tudtam megszokni, alig vartam hogy vegyunk hazat.
En sem ertem hogy miert koltene valaki a penzet arra hogy panelt vegyen. Kifoghatsz rossz szomszedot aki zenel napkozben, hangoskodik, kiabal a csaladjaval, babaja sir, gyerekek rohangalnak, kutya ugat, stb.
Mi csak bereltunk de en nem vasarolnek tarsashazat.
Ha megoldhato akkor add el. Inkabb vegyel kozelebbi faluban csaladi hazat. Nem lesz dragabb mint a varos es nagyobb is egy haz mint egy lakas. Elso emeleti kisvarosi panelert elkernek 12-14 milliot. Ennyibe kerul egy 100-120 m2es csaladi haz falun.
Ha van autod akkor a bejaras is egyszeru.
Az csak varosi legenda hogy hetvegen mindenki flexel meg fuvet nyir. A funyiras 1 ora alatt megvan es ilyenkor peldaul azt sem kell csinalni.
Sokan szidják a régi építésű ,gangos házakat,de ez (is) az egyik különbség : azok 100 éve állnak,még van bennük anyag ,fél méter vastag falakkal .
Panel nekem akkor sem kéne ha ingyen vágnák hozzám ,annyira silány a szerkezete és a minősége . Szerintem add el ,aztán vegyél egy normális lakást .
Panelben többnyire a "Stockholm szindrómások" laknak.
Ők azok akik meg vannak győződve arról, hogy az egy normális élettér.
"El se húzhatod a függönyt úgy, hogy ne bámuljon be valaki."
íBevonhatod fóliával és akkor nem látnak be.
Persze kérdező,a régi építésűnek is megvannak a hátrányai.
De ott még mindig vehetsz olyat,ahol csak a konyha vagy előszoba néz a gangra,vehetsz olyat ami nem körfolyosós ,és a folyosó legvégén van a te lakásod,vagy valóban be is fóliázhatod az üveget.
A panelnél meg nem menekülsz az abból adódó hibáktól,hogy ezeket lényegesen kevesebb időre tervezték,illetve a zaj és a távfűtés is elég lényeges hosszútávon. A konrkét kérdésre,én nem szoktam meg soha,ahogy tehettem el is adtam ,szó szerint azt is hallottam ahogy fingadozik a szomszéd a hálójában .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!