Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az ingatlanárak az egekben,...

Az ingatlanárak az egekben, mégis ki az, aki tud venni 50-70 millió forintért ingatlant? Hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

A férjemmel hamarosan házat szeretnénk vásárolni. Nézzük egy ideje az ingatlanpiacot, szerettünk volna Budapesten maradni, de esélytelennek találjuk. Sajnos azt látjuk, hogy az agglomerációban is nagyon drága egy ingatlan, ha az ember egy igényes házat szeretne megvenni. Néztünk felújítandót is, de az áruk szinte ugyanúgy alakul, akár régi, akár újépítésű ingatlanról van szó.

A telket már említeni sem merem.

Hogy lehetséges ilyen magas összegért ingatlanhoz jutni egy átlagembernek?

2020. dec. 5. 12:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

280 bruttó, 0 gyerekkel, nettó 186.

280 bruttó, 3 gyerekkel, nettó 277.

Aki nem tud bérszámfejteni, az használjon netto bér kalkulátort, van az interneten egy csomó.

2020. dec. 11. 11:48
 32/36 anonim ***** válasza:

31: Köszi, megnéztem.

És a bértáblákat is.

Sajnos az a baj, felsőfokú végzettséggel, 0-50 év munkaviszonnyal is jóval a 280 000 alatt marad a bruttó bér a közszférában, tehát kevesebb adókedvezménnyel lehet kalkulálni, szerintem 1-1,5 ember megélhetésére elég az, ami még úgy is összejön, és ugye az is sok év, míg egyedül, illetve 1-2 gyerekkel él.

A versenyszférában pedig ennél alacsonyabb bérek is vannak.

Ez így elég siralmas.

De gondolom, az adókedvezmény nem csak munkavállalóknak van...?

2020. dec. 11. 12:00
 33/36 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogyha a 280 bruttó ilyen sok pénznek tűnik a közszférában.

Én csak a versenyszférában dolgoztam, és érettségivel pont 280 bruttó volt a kezdőfizetésem egy multinál (ahol 1200an dolgoztak), 2007-ben.

Kivancsisagbol rakerestem most az interneten, egy McDonaldsos palyakezdo bére 270 bruttó, pótlékok nélkül.

2020. dec. 11. 12:05
 34/36 anonim ***** válasza:
33: Hát ez magas, igen.
2020. dec. 12. 16:15
 35/36 anonim ***** válasza:
Én panelban nőttem fel és sosem laktam kertes házban szüleimnek sajnos nincsen sok pénzük mai napig és borzasztó hogy felnőttként is panelban kell élnem a szülőkkel mert nincs pénz házra és nagyon kicsi. Házra a pénzt nem összegyűjteni kell hanem megszerezni. Ez lehet vállalkozással vagy külföldi vállalkozással vagy jobb munkával vagy nyerni a lottón. Alkalmazotti fizetésből sajnos nem lehet összegyűjteni egy házra valót.
2020. dec. 14. 00:57
 36/36 anonim ***** válasza:
28%
35: építőiparban dolgozva azt látom, hogy az állami tízmilliókat teljesen szinte beárazta a piac. Cserébe több gyerek sem nagyon született eddig. Aki meg fiatalon nem vesz fel ilyet az teljesen kiárazódik a lakás piacról. Igazán átgondolt intézkedés volt. Gondolj erre majd 22-Ben. Én is azt teszem. Pláne úgy, hogy az ingatlan kezelő és egyéb nagy cégek kormányközeliek. Sztem nekik érte meg egyedül.
2020. dec. 14. 06:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!