Az ingatlanárak az egekben, mégis ki az, aki tud venni 50-70 millió forintért ingatlant? Hogyan lehetséges?
A férjemmel hamarosan házat szeretnénk vásárolni. Nézzük egy ideje az ingatlanpiacot, szerettünk volna Budapesten maradni, de esélytelennek találjuk. Sajnos azt látjuk, hogy az agglomerációban is nagyon drága egy ingatlan, ha az ember egy igényes házat szeretne megvenni. Néztünk felújítandót is, de az áruk szinte ugyanúgy alakul, akár régi, akár újépítésű ingatlanról van szó.
A telket már említeni sem merem.
Hogy lehetséges ilyen magas összegért ingatlanhoz jutni egy átlagembernek?
280 bruttó, 0 gyerekkel, nettó 186.
280 bruttó, 3 gyerekkel, nettó 277.
Aki nem tud bérszámfejteni, az használjon netto bér kalkulátort, van az interneten egy csomó.
31: Köszi, megnéztem.
És a bértáblákat is.
Sajnos az a baj, felsőfokú végzettséggel, 0-50 év munkaviszonnyal is jóval a 280 000 alatt marad a bruttó bér a közszférában, tehát kevesebb adókedvezménnyel lehet kalkulálni, szerintem 1-1,5 ember megélhetésére elég az, ami még úgy is összejön, és ugye az is sok év, míg egyedül, illetve 1-2 gyerekkel él.
A versenyszférában pedig ennél alacsonyabb bérek is vannak.
Ez így elég siralmas.
De gondolom, az adókedvezmény nem csak munkavállalóknak van...?
Sajnálom, hogyha a 280 bruttó ilyen sok pénznek tűnik a közszférában.
Én csak a versenyszférában dolgoztam, és érettségivel pont 280 bruttó volt a kezdőfizetésem egy multinál (ahol 1200an dolgoztak), 2007-ben.
Kivancsisagbol rakerestem most az interneten, egy McDonaldsos palyakezdo bére 270 bruttó, pótlékok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!