Ha valaki nem akar áthallást egy lakásban, akkor csak a múlt század elején épült téglalakások a jók?
Eléggé utánajártam a témának. Én most fogok panelba költözni, igaz, relatíve új építésű (nyolcvanas évek vége), tehát nem a hírhedten áthallásos típusba tartozik, de azért lehet áthallani dolgokat. Engem ez eléggé frusztrál, családi házban éltem eddig, nem hiszem, hogy valaha teljesen meg fogom szokni. Lehet, hogy nekem vannak naiv ábrándjaim, de én úgy vagyok vele, hogy ha az ember birtokol egy lakást, akkor joga van a teljes nyugalomhoz, és ahhoz, hogy se ő ne hallja a másik magánéletét, se más az övét...
Az újépítésűekről is legalább annyi rémtörténetet olvastam, mint a panelokról, hogy kispórolják belőlük az anyagot, és sokszor rosszabbak, mint egy panelház. Van még ugye a gangos ház, de abba alapból nem mennék, sose tetszett a gang, mint koncepció. De ezekről is azt hallottam, hogy a leválasztott lakások között is nagyon rossz a hangszigetelés.
Akkor ezek szerint csak a múlt század első felében épült téglalakások a jók? Ezekben egyáltalán nincs áthallás?
Ha panelba költözöl, akkor már úgyis tök mindegy.
Azután ne csodálkozzál, ha szomszédod elfi ngja magát, és nálad alszik el majd az adventi gyertya...
Ahol nem volt áthallás, azok még a békebeli vastag falú úrilakások voltak.
A panelt meg a cucilista proliknak építették.
Azok meg annak is örültek, hogy lyuk van a fenekükön.
Mindenféle tarsashazban athallatszodnak dolgok. Sokfeleben laktam, mindenhol zavart. Az egymassal veszekedő alkoholista szomszéd pár, a közös falon dartsozó egyetrmista, a TVt hajnali 2ig néző 40es nő...
Sokaig kerestem a megoldast, mindenfele hangszigetrlesen gondolkodtam, de rajottem, hogy nem ernek semmit. Az, hogy hangosan hallom vagy kozepesen hallom, tok mindegy.
Ugyhogy inkabb hazat vettem, es innen ingazok tobbet a munkahelyemre.
Tarsas hazban mindenfele kepp hallani fogod a szomszedokat, kivetel ha nagyon csendes szomszedaid vannak :)
Mi vettunk hazat es azota nem hallunk a szomszedbol semmit.
Neha hetvegente hallom hogy a masik utcaban bombol a zene meg ha a szomszed pont az utcan van es beszelget az is behallatszodik mert kozel vannak a hazak de azt nem hallom ha pl porszivozik, beszelget a hazaban, stb.
Nálunk eddig ritka nyugis volt..
Felettem idős néni aki csak heti egyszer húzogatta a székeket, alattam egy rokkant nyugdíjas akitől csak a lépcsőház volt büdös, meg a horkolását hallottam de mást nem, mellettem meg egy 92 éves bácsi aki nagyot hall, de érdekes csak régen volt hogy ordítatta a tévét.
Ez idili állapot volt, mintha egy nyudíjas otthonba költöztem volna, idősek szeretnek beszélgetni is, aranyosak.
Erre felettünk lakó néni meghalt, rá pár hónapra az alattam lévő is, és most már több hónapja csak azt hallom hogy reggeltől délutánig (home office), fúrnak-faragnak, remeg az egész falam minden nap, alattam dorbézolnak este 11kor is meg hőzöngve dumálnak, eddig tartott az idil..
Szóval szomszédfüggő a dolog, de rettentően. Ez téglaépítésű társasház, nagyon régi. Panelba is laktam, na ott más állapotok vannak, ott tényleg olyan mintha a szomszédod egy szellem lenne, nem látod de hallasz mindent amit csinál.
Azért van sokféle vélemény, mert másképpen szocializálódtak az emberek.
Az átlagnak a panel "lakható".
Aki igényesebb, az viszont már "élhetőt" keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!