Ingatlan adásvételi szerződés köthető úgy, ha a szerződésben még nem szerepel a pontos hitelintézet, ahonnan a hitelt veszem fel?
Még nem döntöttem el, és van 5 hónapom elintézni a hitelt, így szeretnék tisztában lenni a legjobb ajánlattal. Az eladó viszont foglalót kér, szerződés nélkül pedig nem szeretnék foglalózni.
Adásvételi szerződés úgy is lehetséges, hogy rögzíti a jogász, hogy az utolsó vételárrész banki kölcsönnel kerül kiegyenlítésre?
OTP oldalán pl. ez áll: A vételár összege, és megfizetésének ütemezése, egyértelműen kiemelve azt, hogy a vételár utolsó
részletét a vevő a hitelintézeti lakásvásárlási hitelből, illetve lakáscélú állami támogatásból/kedvezményből fizeti meg.
Nem szerepel a szerződésben a hitelintézet neve.
A szerződést kell a bankba vinned majd, a bank látja a szerződést, nem fordítva.
De az ügyvéd megmondja.
Az én nemrég megkötött adásvételi szerződésemben szerepel, honnan veszem fel a hitelt, a következőképp van megfogalmazva:
Vevő végül Eladó felé azt a nyilatkozatot teszi, hogy a hátralékos xxxx,-
Ft, azaz xxxx forint vételárrészt a ..... Bank Zrt-től igényelt forint alapú lakásvásárlási kölcsönből kívánja teljesíteni. A kölcsön sikeres igénybevételének esetére szerződő felek megállapodnak abban, hogy ezen utolsó vételárrész folyósítása legkésőbb 2020. xx. yy. napjáig megtörténik, mely összeget a Bank teljesít közvetlenül vevő nevében eladó felé. Szerződő felek ezúton meghatalmazzák, illetve megbízzák a pénzintézetet, s Eladó kifejezetten kéri és hozzájárul ahhoz, hogy a fenti kölcsönből származó vételárrészt a pénzintézet banki átutalással teljesítse Eladó részére, mégpedig …. eladó … Bank Zrt-nél vezetett …………. számú bankszámlájára.
(xy-nal és ...-tal jelölt részek értelemszerűn konkrét számokat illetve neveket - bank és eladó - tartalmaznak).
Egyébként szerződésmódosítás is elég szerintem, de ezt mindenképp az ügyvédedtől kérdezd meg, aki intézi az adásvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!