Szerintetek érdemes most házat venni, vagy belátható
időn belül esni fognak az ingatlanárak?
Figyelt kérdés
Kb. 3 éve keresek egy olyan házat, ami nagyjából megfelel az elképzelséeimnek és nem túl drága. Végre találtam egyet. Tökéletes. Viszont az elmúlt időszakra visszatekintve az ingatlanárak most jó ideje elég magasan vannak és talán most esni fognak. Szerintetek? Félek, hogy megveszem most 30 millióért, aztán pár hónap múlva már 20 millióért is megvehettem volna.. Viszont attól is félek, ha most nem veszem meg, elúszik a tökéeltes ház.
"Tudom, nem szép dolog más nyomorából ingatlanhoz jutni, de 2008-2009 utáni válság években is ez volt. vettél egy 53 nm-est 8 milláért, ami most felment 35-re. Én is így akarom majd."
Ugyanúgy letojja más is a másik nyomorát, amikor az egérlyukat 150+rezsiért adja ki neki, meg 40 misiért akarja eladni. Ilyen a világ.
"A valosagban meg emelkedtek az arak. Pont 10-20%-ot."
Én figyelek hónapok óta pár belvárosi lakást. Nem tudják őket eladni egyrészt, másrészt pedig szépen viszik is le az áraikat. A házakkal nem tudom, mizu mondjuk, az más kávéház lehet.
2020. aug. 23. 13:15
12/18 anonim válasza:
Tudom, hogy ilyen ez az ország. Magyarországon mindenki a másik ember nyomorából szerez magának hasznot. Egészen a vállalkozó-alkalmazott viszonyig, a politikus-pórnép felállásig, miért lenne ez más a bebukott hiteles-nyomott áron felvásárló esetén?
2020. aug. 23. 13:18
13/18 anonim válasza:
Senki se tartott fegyvert, hogy felvegyék a hitelt. El kellett volna olvasni a kis betűs részt is. Nem a bankokat védem, de van egy ilyen mondás, hogy “addig nyújtózkodj, míg a takaród ér”. Ez van.
2020. aug. 23. 14:52
14/18 anonim válasza:
Fegyvert azt nem tartott senki, de olyan árak voltak már mint Nyugat-Európában, hitel nélkül esélyük sem volt a magyaroknak. Ez főleg az AirBnB-nek volt köszönhető, de most az is összeszarta magát végre és le is lett korlátozva.
Az biztos, hogy pár éven belül lakáspiaci krízis lesz, ahogy az előző is írta, akkor kell majd más nyomorát kihasználni jó magyar módra és megkaparintani fillérekért a most még csilliárdokat érő ingatlanját.
2020. aug. 23. 15:00
15/18 anonim válasza:
De nem értem mi ebben a jó magyar szokás, ez a világon mindenhol így megy. A gyengébb láncszemek elhullanak sajnos. Ezek a farkastörvények még az állatvilágból erednek. Habár mi magyarok szeretjük magunkat úttörőnek gondolni, de ezt kivételesen nem mi találtuk ki.
2020. aug. 23. 17:51
16/18 anonim válasza:
Mondjuk ez a farkas törvény is érdekes. Ezek szerint semmivel se vagyunk különbek, intelligensebbek, mint egy állat, sőt. Hol vannak a rokonok, nagy barátok, amikor valaki bajban van? Rögtön elfelejtenek azonnal. Érdekes dolgok ezek.
2020. aug. 23. 20:32
17/18 anonim válasza:
Nem vagyunk hát, csak az arcunk nagyobb.
2020. aug. 23. 20:34
18/18 anonim válasza:
S ha másban nem id, de ebben az esetben csak tisztelni tudom a cigányokat, ott nagy az összetartás, segítik egymást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!