Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes lenne most belevágni??

Érdemes lenne most belevágni??

Figyelt kérdés

26 éves vagyok 20 éves korom óta dolgozom 24 éves koromig otthon laktam a szüleimmel és addig minden pénzt félretettem amennyit csak tudtam.

24 évesen külön költöztem egyedül albérletbe, mert szerettem volna önállóságot, felelősséget és szabadságot. Már akkor gondolkoztam lakásvásárláson, de végül nem nézegettem és időközben triplája lett a lakások ára. Viszont most lenne egy lehetőségem viszonylag "Jó" áron egy olyan elosztású lakást találni ami tetszik.

A pénz amit félretettem önerőnek bele tudnám tenni a többi hitelből lenne viszont rémisztő a 15-20 év adósság de nem lenne több mint amit most albérletbe fizetek ami nem az enyém.

a kérdés az mert ez egy óriási lépés lenne hogy ti belevágnátok e egy hiteles lakásba ami már saját lenne vagy maradnátok hátha megy még lentebb a lakásárak? egyszer már eladták a fejem fölött az albérletet és nagyon rossz érzés volt kiszolgáltatottnak lenni viszont bele lehetne ebbe vágni csak kicsit félek a 15 20 évtől de a törlesztőm nem lenne annyi mint az albérlet kb 50-60 ezer ft segítsetek légyszi járt e valaki ilyen cipőben ki mit tenne albérlet még vagy saját de hiteles lakás?

2020. júl. 28. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem vágj bele inkább fizetnék egy saját lakásba, mint egy albérletbe.
2020. júl. 28. 19:52
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem pedig még várj, hacsak nem érzed nagyon sürgetőnek. Most elég bizonytalan minden, mindenki kivár és nem véletlenül.
2020. júl. 28. 20:09
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Nem akarok helyetted dönteni mert a te életed. Ha én lennék a helyedben inkább várnék soha nem vennék fel semmilyen hitelt egy hónapra sem. Mindig egy teher lenne hidd el. Inkább lakj még 2 évet albiban mint 15-20 évig fizess havi 50-60e Ft+T oké hogy saját lenne de valahol még se...
2020. júl. 28. 20:15
 4/7 A kérdező kommentje:
3/3 én értem de ahhoz hogy kp ra megvegyem kéne vagy 15 év még addig meg az albérletre menne el a pénz... tehát most ugyanugy kidobálom a pénzt.. havonta albérletre meg fogom is amíg nem veszek
2020. júl. 28. 20:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Mert 2 év múlva nem lesz semmi sajnos nincsennek gazdag szüleim tehát el kell dönteni hogy törlesztek vagy albérletre dobálom ki.
2020. júl. 28. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:

#4 válaszodban megválaszoltad a kérdésed. Ezek szerint hajlasz felé. Ezért is írtam hogy a te életed, nem tudhatom idegenként hogy milyen bevételeid vannak támogatnak-e, van párod és közösen megy a gyűjtés stb. Ezek mind befolyásoló tényezők amiket nem tudhatok. Én csak azt írtam hogy én mit tennék a helyedben. Az hogy te mit fogsz azt csak te tudod 🤷‍♀️

Ha úgy gondolod hogy jó megoldás a jelenlegi helyzetedre a hitel és csak megerősítést vársz akkor lehet nem is akarod igazán 🤷‍♀️ de nem tudhatjuk lehet hogy pont azért nem akarod mert nem támogatnak benne vagy nem vagy benne biztos 🤷‍♀️

Ebből a szempontból picit értelmetlen a kérdés hisz akkor minek kérdezel ilyet ha én ezt tenném amit leírtam de nem értesz vele egyet... Huhh ez hosszú lett bocsi

2020. júl. 28. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én erre mindig is úgy gondoltam, hogy nem érdemes lakást venni pár évre, akkor kell venni, ha már van párod és hosszú távra terveztek, már házasság és gyerek van képben.

Semmi értelme (szerintem) venni huszonévesen egy másfél szobás lakást, ami egyébként tök jó lesz neked még 4 évig, aztán utána meg csak szívnád a fogadat rajta, hogy hova a francba fér ide a gyerek és hogy adod el, miközben még 15 évnyi hitel van rajta.

Ráadásul most nagy a bizonytalanság a piacon, szerintem a következő években az árak mérséklődése várható, szóval nyugodtan kivárhatsz.

2020. júl. 28. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!