Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudhatom én azt meg,hog...

Hogyan tudhatom én azt meg,hogy van e valamilyen tartozás 1 adott ingatlanon ?

Figyelt kérdés
Élek egy falun ahol azt mondják,hogy minden harmadik házon van valamiféle tartozás. Ha én venni szeretnék akkor hogyan tudom én azt meg. A tulajdonos eladhatja bárkinek ,de mikor derülne az ki,hogy bibi van és tartozás van rajta ? Hogyan tudok én ennek utána járni ? Önkormányzat meg tudja mondani,hogy van ez a ház és ezen meg ezen ennyi tartozás van ? És azt is amin nincsen ?
2020. júl. 15. 16:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell nézni a tulajdoni lapot, azon minden rajta van. Évente párat díjmentesen online le lehet kérni helyrajzi szám vagy cím alapján ügyfélkapun keresztül.
2020. júl. 15. 17:04
 2/13 anonim válasza:
100%
az ügyvéd is lekéri adásvétel előtt a takarnetről. és ha van is rajta tartozás, meg lehet írni úgy a szerződést, hogy mire a te tulajdonod lesz, tehermentesítve legyen.
2020. júl. 15. 17:28
 3/13 xswerdy ***** válasza:
100%
nyilván az eladónak is el kell mondania. Ha letagadja, úgyis kiderül. A falu összes eladó házának ne kérd le a tulajdoni lapját. Alkudj meg egyre, és aztán nézd meg a tul. lapot. Amúgy a hitel ténye nem probléma, csak akkor a szerződésbe bele kell venni, hogy az hogy lesz kifizetve. Jellemzően te már a banknak (vagy egyéb hitelezőnek) utalod a pénz egy részét.
2020. júl. 15. 18:38
 4/13 A kérdező kommentje:
Én inkább nem vennék olyan házat ahol hitel van rajta. Megmondom az eladónak,hogy alkudjunk meg és ha megfelel az ár én kifizetem,de nekem aztán nulla hitel legyen rajta. Nekem ez a lényeg. Én plusszba nem akarok fizetni. Még az kéne,hogy az eladóval megegyezek aztán még váratlan kiadás jöjjön magyarul a hitel ami rajta van.
2020. júl. 15. 19:11
 5/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha az ingatlanon hitel van, az nem lesz "váratlan" kiadás, ugyanis addig nem kerülhet a nevedre az ingatlan, ameddig az előző tulaj nevén futó banki hitel van rajta. Ez legkésőbb az ügyvédnél kiderül, de 80-as IQ felett minden tulaj tudja, hogy ezt mondnai kell. Amennyiben a hitel kisebb mint a vételár, neked kb. nincs is dolgod, az adásvétel előtt rendezi a tulaj saját zsebből vagy a foglalóból, aztán mehet a buli.

Persze szíved joga, ha félsz tőle, falun jó eséllyel fogsz ki olyan ingatlant, amin egy fillér hitel sincs, de városban ez már-már gyakoribb, mint a tehermentes ingatlan.

2020. júl. 16. 06:13
 6/13 xswerdy ***** válasza:
mire megveszed, nulla lesz a hitel. De ha szóba se állsz olyannal, akinek a házán hitel van, akkor elesel az ingatlanok nagy részétől.
2020. júl. 16. 10:01
 7/13 A kérdező kommentje:
új infó számomra,hogy városokban nagyobb az esélye a hiteles ingatlannak !
2020. júl. 16. 12:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Kevesen szoktak készpénzben kicsengetni 40-60 milliókat. Egy mini lakóparkban lakunk, 15 évesek az ingatlanok, szinte mindegyiken van még (vagy már megint) hitel.
2020. júl. 16. 12:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Ez a létező legostobább hozzá állás. Sokszorosára növeled vele az adásvétel hosszát. Én eladóként szóba sem állnék veled egy ilyen mondat után. Ráadásul az 20 évnél fiatalabb, vagy nemrég felújított házak nagyon nagy részén van hitel, amit gyakran 25-30 évre vettek fel.

A másik dolog a te hitel felvételed tovább fog tartani, mint a meglévő kifizetésének lerendezése. Amit persze a te pénzedből fizetnek majd ki. Azaz minden képen rád kell várni. Kivéve ha kp-s vevő vagy

2020. júl. 17. 08:21
 10/13 A kérdező kommentje:
kilences én vagyok a gané mert nem akarnék olyan házat,lakást venni ahol hitel van rajta ? Maradj már. Én nem fizetem ki a te felvett hiteledet. Sőt nem is vennék olyan ingatlant ami kilakoltatás előtt áll.
2020. júl. 17. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!