Szüleim szerint nem jó ötlet albérletben lakni a barátnőmmel hosszú távon. Ezzel egyetértek. Szeretnénk is kertes házat venni, de jelenleg 17 milliónk van rá, ez így nem túl sok, azért valami normális, biztonságos, költözhető állapotút nem találni a főváros vonzáskörzetében. Max 1 órás tömegközlekedés jöhet szóba, így néztük ki a településeket, ahol nézelődünk és addig albérletben vagyunk. Szüleim szerint ebből a pénzből panelt kéne venni, mert mindenki ott kezdi, és ha már van több önerőből, akkor venni kertes házat. Mit gondoltok, igazuk lehet?
És nem mindenki ott kezdi, legfeljebb a vidékről felköltözők, mert nekik ez a városi élet szimbóluma. Egyébként 17 millióból még egy panelt sem fogsz tudni venni Budapesten.
Abban viszont igazuk van, hogy az albérlet csak felesleges pénzkidobás.
Van 17 millió önerőtök, ebből nyugodtan nézhettek Budapesten, vagy szoros vonzáskörzetében nem is rossz házat, olyan értékben, amennyire hitelképesek vagytok.
2020. jún. 1. 09:58
2/12 anonim válasza:
Panelt sose vennék. Pláne mostanában amikor irreálisan magasra sikerült fújni az árukat. Habár szép lassan elkezdtek már csökkenni. Én laktam panelba és az életem eddigi legrosszabb lakhatási élménye volt. Senkinek sem ajánlom. De egy használt, nem panel, lakásba viszont bármikor mennék. Én a helyetekben inkább azok közül válogatnék.
2020. jún. 1. 09:59
3/12 anonim válasza:
Vajon miért hiszi mindenki azt, hogy egy "panel" a legolcsóbb!?
Annyiba kerül mint az agglomerációban egy kertes ház.
Én 30 évig éltem panelban de soha többet.
2020. jún. 1. 10:08
4/12 anonim válasza:
Igazuk van a szüleidnek. Amennyiben a fővároshoz közel szeretnél lenni, a panel alternatíva lehet, most kezdenek beesni az árak, az alkunál is lehet 5-10%-al kalkulálni.
Sok hátránya is van, de a fővárosban, vagy annak környékén nagyon nehéz kertes házzal indítani, ahhoz kell 50+ millió. Mindenesetre nem egy barátom kezdte csepeli panellal, pedig felsővezetői állásuk volt, aztán szépen gyűjtögetett házra.
2020. jún. 1. 10:32
5/12 anonim válasza:
2-3: Érthetően leírta a kérdező, hogy mennyi pénze van. 17 milliért nem fog téglalakást, vagy kertes házat kapni.
2020. jún. 1. 10:36
6/12 anonim válasza:
Sokkal egyszerűbb lépegetni az álom ház felé, mint egyből megvenni. Én egy garzont vettem először, utána egy kétszobásat. Azután egy újabb, nem panel, jobb helyen lévő lakást. És végül családi házat.
Ismerőseimen is azt láttam, hogy így sokkal egyszerűbb.
2020. jún. 1. 10:45
7/12 anonim válasza:
Mi aglomeráció falu szőlőhegyén vettünk egy 1000m² telket párommal, arra tetünk egy mobilházat, ácscsal epítettünk fölé egy tetőszerkezetet, körbe le van szigetelve a ház, napelem+ legkondi fűtés, 2szobás kis mobilház, 8millióból megvolt a teljes mutatvány.
Fiatal éveinkre ebben tervezzük, kocsival a város max 20 perc, nekem motorral annyi se...
De munkánk jellege miatt max heti 2-3alkalommal kell bemennünk, a többi telefon és internet.
Az össz havi rezsink kijön 20.000ből, így aztán tudunk gyűjtögetni rendesen.
2020. jún. 1. 12:07
8/12 anonim válasza:
mik az igények?
De szerintem kicsit őrültség barátnővel közös lakás, még ha a feleséged lenne, azt mondom ok.
Vagy ez mind a te pénzed?
2020. jún. 1. 13:11
9/12 A kérdező kommentje:
Közös pénz, de hamarosan feleségül veszem. A szüleitől már megkérdeztem.
2020. jún. 1. 13:16
10/12 anonim válasza:
Budapesten 17 millióból csak 1 szobás garzont veszel, panelről ne ábrándozz. Ha ennyi önerőtök már van, hitel nélkül a panelt sem ússzátok meg. Akkor már inkább a hitelképességetek erejéig nézzetek körbe a családi házak között Budapesten és környékén. Csok, babaváró+17 misi, lehet hogy már most sem olyan elérhetetlen nektek a családi ház. De nézzetek panelt, családi házat is. Vessétek össze az árakat, szedjétek jól össze a saját igenyeiteket, ti mit szeretnétek egy lakástól/háztól, hol élnétek szívesen, milyen elosztásúban, stb. Aztán hasonlitsátok össze, kalkuláljatok, számoljatok. És amivel szerintetek a legjobban jártok, az legyen. De a panel sem olcsó Budapesten, azzal számoljatok. Ha 1 szobánál többet szeretnétek, akkor hitelt kell felvennetek. (Sőt: hitel nélkül ennyiből még az 1 szobádok között is az olcsóbbakat kell keressétek.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!