Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit kell tennem, ha van egy...

Mit kell tennem, ha van egy ures telkem valahol az oszágban, s azt akarom, ha valaki meg akarja venni, akkor megtaláljon?  Ha valaki a földhivatalba megy érdeklődni, megtudja az aktuális postacimemet? 

Figyelt kérdés
Vagy ha nem hogyan tudhatja meg illetve hogy kezdi el keresni a tulajdonost?
2020. máj. 15. 10:54
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
de meg tudod kérdezni elado e, hacsak nem vagy néma. fogalmam sincs kié a telek s kié lesz x év után, s azt se tudom megörzi e a cetlit esetleg meghal, stb. nem potcselekvés kell amikor azt hiszem el van intézve közben már évek ota más a tulaj akinek fogalma sincs az egészről, hanem a kérdésre adott válasz
2020. máj. 15. 23:20
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Tedd fel a netre valami hírdető oldalra. Úgy a legbiztosabb.

Senki se vesz úgy telket, hogy elsétál előtte, majd kideríti, hogy kié, ha meg eladó, akkor megveszi...

2020. máj. 17. 11:25
 23/41 A kérdező kommentje:
Ebben hatalmasat tévedsz, sok telek esetén nyomozzák ki a tulajdonost - ha tudják. Vagy ugy kondolod még soha sehol nem nyomoztak tulajdonos kiléte után, vagy ha igen akkor azt puszta szorakozásbol tették? És majd biztos a netet fogja fésulgetni az aki ki akarja ezt deriteni hogy hátha pont az megvan hirdetve s ha igen melyik hirdetésre illik rá kb a leirás vagy a foto
2020. máj. 17. 11:30
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

"Aki meg akarja venni az utána fog járni, ez nem gond, kérdés, mit talál?"

De miért akarnák épp a te telkedet megvenni? Annyira jó helyen van, vagy miért? Ha én pl telket szeretnék venni a város szélén, nem kocsikázok le oda, s járom az utcákat, hogy "Vajon hol nem laknak?", "Ez eladó-e?", "Ki lehet a tulaj?", hanem újságban, Facebook-on, akárhol megnézem, hogy mi a választék, kiválasztom amelyik a legmegfelelőbb nekem, s felhívom azt a telefonszámot, ami oda le van írva.

Ha te nem mondod senkinek, hogy az a telked eladó, senki se vog energiát fektetni abba, hogy utánajárjon (a tudatában annak, hogy lehet el se akarod adni), inkább keres egy olyat, ami biztos eladó.

Egy példával szemléltetem:

Ha akarsz venni egy használt okostelefont, mert a régi ripityára törött, de újra nincs pénzed, nem az utcán kérdezgeted az embereket, hogy eladja-e a telefonját, hanem megnézed, hogy a közelben van-e eladó telefon...

"elég érdekes ötlet pl. az hogy a melletted levő telket meg akarod venni összeolvasztási céllal de inkábba falu másik végében veszel egy másik telket"

Elég érdekes ötlet, hogy te a potenciális vásárlókat a szomszédokra korlátozod. :)

Velünk kb szembe is van egy üles telek. A régi tulajdonos házat akart építeni oda, az alapot ki is ásta, de eladta, mert kellett a pénz. Az új tulaj meg semmit se csinál vele, csak néha lekaszálja a füvet. Senki se tolong érte, hogy mikor adja el, pedig nekünk és a felső szomszédunknak is van állatunk. A tehén mennyit tudna legelni ott... Ráadásul, ha te kéred, hogy adja el neked, simán mondhassa a tulaj, hogy ok, de akkor többet kér. Akkor meg hol éri meg?

"de meg tudod kérdezni elado e, hacsak nem vagy néma"

De senki se fogja megkérdezni. Nem fontos annyira egy random telek.

"És majd biztos a netet fogja fésulgetni az aki ki akarja ezt deriteni hogy hátha pont az megvan hirdetve s ha igen melyik hirdetésre illik rá kb a leirás vagy a foto"

Az adott településen biztos nincs 1001 eladtó földterület...

Arról meg nem is beszélve, hogy mint már mondta, senki se fog olyasmi után nyomozni, ami lehet nem is eladó, mert a tulajdonos még annyira se volt képes, hogy valami műanyag akármire felnyomtatassa, hogy "ELADÓ Tel. 07stb.", ezt meg felszegelje a kerítésre, vagy egy fára a telek bejáratánál, vagy valami hasonló...

2020. máj. 17. 13:15
 25/41 A kérdező kommentje:
"De miért akarnák épp a te telkedet megvenni?" ezt minden telek esetén megkérdezed amit meg akarnak venni? Hidd el minden esetben van oka, ok nélkul egy telket se vesznek meg, de nem hinném, hogy ezeket az okokat nyilvántarja bárki is. Ha érdekel akkor egyenként kell minden esetben végigkérdezni, de nem az eladótol, hanem vevőtől. A vevő ugyanis minden esetben tudja, az elado pedig vagy tudja, vagy nem. Szerintem egyértelmu, hogy ebben az esetben nem én vagyok a vevő. Ugyanakkor egykor én is vettem, igy a saját okaimat meg tudom mondani: 1. annyiba kerult amennyi pénzem volt. 2. a vasutálomáshoz közel volt, de nem tul közel, hogy zavarjon. Konkrétan 20 perc séta, kerékpárral kevesebb mint tiz perc. 3. bolt is közel volt, közelebb mint a vonat. 4. orvos is. 5. gyumölcsfák vannak rajta. Most hirtelen több nem jut az eszembe mert 15 éve vettem, de ha gondolod keresek még az emlékeimben.
2020. máj. 17. 13:53
 26/41 A kérdező kommentje:
"Ha én pl telket szeretnék venni a város szélén, nem kocsikázok le oda, s járom az utcákat, hogy "Vajon hol nem laknak?", "Ez eladó-e?", "Ki lehet a tulaj?", hanem újságban, Facebook-on, akárhol megnézem, hogy mi a választék, kiválasztom amelyik a legmegfelelőbb nekem, s felhívom azt a telefonszámot, ami oda le van írva." Az tevagy. Én nyilván ezt is megtettem, de amikor már kimentem a helyszinre, megnéztem más telkelet is, hátha van jobb. Nem tul bölcs dolog egyalamit megvenni annél, hogy tájékozodnánk van a jobb vétel. Még tejet se ugy veszek, hogy az elsőt megveszem amit megfogok s tejnek nevezik, hanem megnézek rola még mást s azt is megnézem, még milyen tejek kaphatoak. Autorol nem is beszélva, ingatlan esetén meg végkép. Persze nem vagyunk egyformák. Lehet eszi nem eszi alapon is vásárolni.
2020. máj. 17. 13:56
 27/41 A kérdező kommentje:
"akárhol megnézem, hogy mi a választék, kiválasztom amelyik a legmegfelelőbb nekem, s felhívom azt a telefonszámot, ami oda le van írva." Akárhol csak nem a helyszinen s nem a személyesen? Hát haver téged akkor simán átverhetnek. A facen s egyéb hirdetésekben rengeteg a ferdités valótlan adat, érdemes mindent személyesen megnézzni. Szerintem te még életedben nem vettél ingatlan, de valoszinuleg még autot se. Lehet még otthonra bevásárolni se te szoktál.
2020. máj. 17. 13:58
 28/41 A kérdező kommentje:
"Elég érdekes ötlet, hogy te a potenciális vásárlókat a szomszédokra korlátozod. :)" Ennél nagybb hulyeséget nem is irhattál volna, azzal hogy egy példát irok a gyakorin, senkit és semmit nem korlátozok.
2020. máj. 17. 13:59
 29/41 A kérdező kommentje:

"Senki se tolong érte, hogy mikor adja el," Az ingatlanok tulnyomo többséségt ugy adják el, hogy nem tolonganak érte. "Akkor meg hol éri meg?

" ezt megint a vevőnek kell tudnia, nem nekem. Miről irsz azt a kereslet kinálat elv szablyozza. ha tul sokat kérnek valamiért, bármiért, akkor nem veszik meg. Ennyi. Nyilván van az az ingatlan ár ami helyett megéri átmenni a falu másik végébe akár naponta is.

2020. máj. 17. 14:01
 30/41 A kérdező kommentje:
"De senki se fogja megkérdezni. Nem fontos annyira egy random telek." Nem rantom telek után fog valaki nyomozni. A helyzetet alapjaiban nem értetted meg.
2020. máj. 17. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!