Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy ház, ami gazdasági épületk...

Egy ház, ami gazdasági épületként van nyilvántartva milyen hátrányokkal jár, mit vesztünk ha ilyet veszünk?

Figyelt kérdés
Persze jóval olcsóbb, mert pl azt tudom hogy lakáshitelt nem lehet rá felvenni. Bár hitelezni mi nem akarunk.

#ház #ingatlan #vétel #gazdasági épület.
2020. ápr. 24. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

"Egy ház, ami gazdasági épületként van nyilvántartva milyen hátrányokkal jár,"

Semmilyennel, ha gazdasági épületként akarod használni.

"mit vesztünk ha ilyet veszünk?"

Egy gazdasági épületet.

"Persze jóval olcsóbb, mert pl azt tudom hogy lakáshitelt nem lehet rá felvenni."

Nem mert nem lakóépület.

Gondolom lakóépületként akarod használni.

Nem köthetsz rá "lakás" biztosítást.

Nem kapsz rá lakossági rezsitámogatást.

A hulladékot nem biztos, hogy lakossági áron viszik el. Nem biztos, hogy át lehet minősíteni (gazdasági övezetben van) lakóépületnek.

Ha gazdasági övezetben van lehet holnaptól egy kovácsműhely, vagy egy bélfeldolgozó lesz a szomszédodban.

2020. ápr. 24. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
...és ha ott szeretnél lakni akkor lakhatási engedélyt sem kapsz amíg nem lakóépületként szerepel. Ahhoz meg, meg kell felelni egx csomó mindennek. Csak egy példa: hőtechnikai követelmények.
2020. ápr. 24. 21:07
 3/4 anonim válasza:
33%
Nekem több ismerősöm is lakik ilyen épületekben, és van lakcímkártyájuk.
2020. ápr. 25. 12:32
 4/4 anonim ***** válasza:
10%
A hajléktalanoknak is van lakcímkártyájuk, ez nem jelent semmit.
2020. ápr. 25. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!