Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez is az jelzi, hogy lehet...

Ez is az jelzi, hogy lehet hogy akár végleg vége a tömeges airbnb turizmusnak, így mehetnek lefele a sárga földig az ingatlanárak?

Figyelt kérdés

[link]

Nincs turista, nincs kereslet, nincs vásárlóerő. Így már kénytelenek lesznek Keleti árakat kérni, nem Nyugati árakat az ingatlanokért?

2020. ápr. 22. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Én 3 napja raktam ki a lakásomat. Pontosan ugyanakkora kereslet volt, mint eddig. Sőt +10.000-el drágábban tettem fel (120.000huf), mert most újítgattam egy picit az előző bérlő óta.

Ma délelőtt meg is nézték többen és a leggyorsabb már a kauciót is átutalta ott helyben + 1 éves szerződés megvolt.

Eddig nem észleltem változást járvány ide vagy oda.

2020. ápr. 22. 18:24
 12/21 anonim ***** válasza:
50%

11: Nehezen hiszem:

[link]

2020. ápr. 22. 18:28
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Hiszed vagy sem az a te dolgod.

Én megkaptam a kauciót, szerződést, magamnak nem kell bizonyíthatnom. Neked is felesleges.

2020. ápr. 22. 18:29
 14/21 anonim ***** válasza:
66%
Nem írtam, hogy nem hiszem. Csak azt, hogy nehezen. Sok fórumban megjelentek hasonló kommentek, zuhan a bérleti piac, de mégis kiadják jóval drágábban, mint addig. Remélem tömeges viszonylatban egyetérthetünk, hogy nem ez a trend (legalább a cikk alapján).
2020. ápr. 22. 18:54
 15/21 anonim ***** válasza:
88%

A linkelt cikket nem olvastam, később majd lehet pótolom, így erre reagálni nem tudok.

Nem tudom, hogy mi a trend, csak saját élményről számoltam be, arra reagálva, amit írt a kérdező, hogy "nincs kereslet". Bár őszintén szerintem SENKI nem tudja megjósolni, hogy mi lesz.

Felmértem az árakat a Facebook hirdetős csoportokban (én nem láttam esést az eddigiekhez képest) és belekalkuláltam az újítás árát.

Jelentkezővolt bőven, el is jöttek többen, amin meglepődtem járványhelyzet miatt. Aminek örültem, mert csak emiatt utaztam a városba (BP).

Hogy mi lesz, azt meglátjuk. Én nem kalkulálok jelentős eséssel, sőt semmilyennel.

Én is albérlő is vagyok (más városban lakok, mint ahol a lakásom van), így nem mondanám, hogy zavarna az esés. De ettől függetlenül itt sem látok csökkenést és reálisan nézve kétlem, hogy lesz.

2020. ápr. 22. 19:50
 16/21 anonim ***** válasza:
10: Mucsaröcsögén nem irreális, de a XI. kerületben a Bikás parknál ne köss erre fogadást.:)
2020. ápr. 23. 01:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Tulajdonosként gondolkodj!

A) kiadod olcsóbban

B) van egy bekerülési költséged, az alatt nem adod ki, mert nagyobb a kockázat, mint a nyereség

c) másból is lehet bevételed, nem csak lakáskiadásból. Egy ingatlantulaj is el tud menni a piacra ládát pakolni, vagy állásba, ahova lehet, vagy kitalálhat mást, mint eddig, vagy van is bevétele máshonnan is.

Szóval a sárga földig nem fogják csökkenteni az árakat, nem reális. A zöme inkább ott fog állni üresen vagy a tulaj által használatba véve.

Pesten ismert a másodiklakás, harmadiklakás fogalma, ez olyan lakás, ahol nem alszol mindennap, de pl. elvonulsz od,a ha egyedül akarsz lenni, vagy munkahelynek használod, vagy tárolásra, vagy vendégfogadásra, stb.

Eleve pici lakások vannak, tehát bőven akad apropó másodiklakás használatára.

2020. ápr. 23. 01:39
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
Ha megnő a munkanélküliség, sok cég tönkremegy, és recesszió lesz, akkor ez az ingatlanpiacra is előbb-utóbb hatással lesz.
2020. ápr. 23. 09:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A kurrens helyeken levő ingatlanok ára nem fog 40-50%-ot zuhanni, a "mucsaröcsögei" meg azért nem, mert azokat még most is telekárnál olcsóbban, a bekerülési költség negyedéért adják. Tehát tovább már nem lehet csökkenteni, mert onnantól kezdve már ajándékozásnak neveznénk.

Írta előttem valaki, hogy nagyjából 5 év alatt következhet be 10-20%-os áresés a jelenlegi árakból, én ezzel értek egyet. Ezt is nagyobb mértékben (20-25%) főleg a hisztérikusan felturbózott paneleknél és a mostanában épült és épülő, silány minőségben összedobált ingatlanoknál tudom elképzelni.

2020. ápr. 23. 09:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

#19 ebben van valami.

Amit észrevettem, hogy panelek árai jelentősen csökkentek a XI.ben, III., XIII-ban (40 millós lakások 33-30ra), addig pl kb maradtak a kevésbé keresett kerültek árai ugyan annyin (XVIII, XIX, XVII, X stb)

2020. ápr. 23. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!