Airbnb lakást érdemes most eladni, vagy várjuk meg a kormány mentőcsomagját ha esetleg nyáron sem térnek vissza a turisták?
Nem hiszem, hogy az állam airbnb-ből/albérletkiadásból kieső bevételeketkompenzálná. Szerintem nem is lenne igazságos (mondjuk ez csak az én szerény véleményem).
Javaslom próbáljátok meg albérletbe kiadni a piaci ár alatt egy picivel.
Lol, egyetlen egy okot mondjon bárki, hogy miért kéne az Airbnb-be belebukókat most az államnak mentenie? Fel se merült eddig hasonló sem, kormányzati részről, de még csak más párttól se hallottam ilyet.
Nyárra biztosan nem térnek vissza a turisták, szóval ha ezen múkik, akkor inkább add ki a lakást hosszú távra (mondjuk ki venné ki ilyenkor?), vagy add el amíg egyáltalán ér valamit. Ha hosszú távon beüt a sz..r, akkor az ilyen tipikus Airbnb mini garzonok kb semmit sem fognak érni, mert hosszú távú lakhatásra közel alkalmatlanok.
Akinek van esze az még most eladja. Budapest egyébként is már lejárt lemez volt még a koronavírus előtt is. Pár évig felkapták és ennyi. Szóval most már akármi is lesz a járvánnyal meg a válsággal, egy teljesen új éra kezdődik a turizmusban, sosem lesz már olyan felkapott.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen jellegű, igénytelen, alkoholista, legénybúcsús turistáknak, már ott van a még olcsóbb Kijev meg Belgrád.
Hát ez több sebből vérző kérdés.
1. 6-8 millió nettó nyereséged van 1 lakásból fél év alatt? Tízzel vagy öttel osztanám ezt a számot a lakás befogadóképességétől függően.
2. CSOK-ra vett lakásra nem ad engedélyt az önkormányzat, tilos kiadni, nem többedik lakásra, főleg nem üzleti vállalkozásra szolgál az a juttatás.
"Lol, egyetlen egy okot mondjon bárki, hogy miért kéne az Airbnb-be belebukókat most az államnak mentenie?"
Mert az állam zárta le a határokat, reptereket, ezáltal a turizmust.
Nevess tovább, a turizmus és vendéglátás szereplőinek támogatásáról kezdett társadalmi egyeztetést LEGELŐSZÖR a kormány, minden más ágazatot megelőzve már március közepén.
Nyilván a Kérdező kérdése abszurd és szerintem provokáció.
2 lakás, felosztva 3-3 külön részre. A fő probléma, hogy eladni csak úgy lehetne most ha előtte teljesen szétverik a mesterek és állandó lakás céljára visszaalakítják, falakat kibontani, fölösleges zuhanyzókat megszüntetni, mini teakonyha helyett normál konyha... Na most ha teszem azt fél év múlva már jönnek a turisták akkor a hajamat téphetem, hogy levágtuk az aranytojást tojó tyúkokat.
Az megint más kérdés, hogy mit szabad és mit nem engedélyeznek, például a kert végébe sem szabad közpénzből stadiont meg kisvasutat építeni, mégis van rá példa ;-) Gyakorlatilag CSOK+Babaváró = hosszú vagy rövidtávú lakáskiadás az esetek 75 százalékában, megfelelően lepapírozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!