A jelenlegi világjárvány befolyásolhatja az ingatlanárakat?
9: A panellakások ára máris esett, pedig még válság sincs.
Az ingatlanpiac meg nem úgy működik, hogy ülsz a fenekeden, mert sok az üres lakás, örökség, nem fizető hiteles stb. Ezeket el szeretnék adni.
46%-os
Nem vagyok ingatlanos. Közgazdász vagyok.
Viszont orvos sem vagyok, mégis tájékozódom az egészségügyi oldalakról is.
Erre a vírusra jellemző, hogy 27 fok külső hőmérsékleten nem terjed, tehát még Belgium is április végére-május elejére teszi a járvány végét.
Most március közepe van, még zajlik az élet, nem történtek elbocsájtások, nem ment csődbe senki. Ebben az időszakban normál esetben is "uborkaszezon" van az ingatlanpiacon és a turizmusban is.
A panelekkel meg ne gyere, az egy mesterségesen generált állapot volt, hogy a vidékiekre rá lehessen sózni jó drágán a nagyobb városokban már senkinek sem kurrens paneleket. Azoknak várható volt az árcsökkenésük, lesznek azok még olcsóbbak is.
13: Akkor közgazdász létedre nagyon elbagatellizálod a kérdést.
"Most március közepe van, még zajlik az élet, nem történtek elbocsájtások, nem ment csődbe senki."
"Ebben az időszakban normál esetben is "uborkaszezon" van az ingatlanpiacon és a turizmusban is."
Ne haragudj, de ez hülyeség. Ilyenkor már pörög az ingatlanpiac.
"A panelekkel meg ne gyere, az egy mesterségesen generált állapot volt, hogy a vidékiekre rá lehessen sózni jó drágán a nagyobb városokban már senkinek sem kurrens paneleket. Azoknak várható volt az árcsökkenésük, lesznek azok még olcsóbbak is."
Ugyanez igaz a közepes állapotú téglalakásokra, családi házakra stb. Illetve ezt is meg tudnád magyarázni?:
13: "Erre a vírusra jellemző, hogy 27 fok külső hőmérsékleten nem terjed, tehát még Belgium is április végére-május elejére teszi a járvány végét."
Azt ugye tudod, hogy kb. 130 országban terjed el a vírus, nem mindenhol lesz 27 fok. Másrészt Kínában 4-5 hónapig tartott, mire megszűnt az intenzív terjedés, nálunk csak most kezdődött el, nem tudom honnan veszed az április-májust...
Utolsó reagálásom ez ügyben, mert bevallom, már unom ezt a fölösleges szócséplést. Úgysem győzzük meg egymást, te úgy gondolod, én meg így.
Nos:
Ha ilyen példákat hozol fel - idézek a linkedből - mint "fenyegető válságállapotot", akkor komolytalan az összes többi is:
"A Flybe évek óta pénzügyi nehézségekkel küszködött, és már januárban is a csőd szélén állt, de akkor egy befektetői csoport - amelynek élén a Virgin vállalatcsoport légitársasága, a résztulajdonos Virgin Atlantic állt - egy tőkeinjekcióval időlegesen megmentette."
Az időjárással kapcsolatban meg az európai időjárásviszonyokat figyeljük, nem a világ összes táját.
Belgiumban a tervezet szerint május 1-én nyitnak az iskolák. Hogy ezek után Szibériában vagy a világ másik felén milyen vírus fog garázdálkodni, az ahogy eddig is mindig volt, most sem a mi gondunk.
16: "Hogy ezek után Szibériában vagy a világ másik felén milyen vírus fog garázdálkodni, az ahogy eddig is mindig volt, most sem a mi gondunk."
A közlekedés, turizmus, logisztika stb. számára viszont az lesz.
Te viccelsz 17-es!
Eddig is voltak a világ minden táján különböző vírusos megbetegedések, voltak járványok, de a kutya nem törődött vele. Ahogy a jövőben sem fog senkit érdekelni, a turisztikát és a logisztikát sem.
"Erre a vírusra jellemző, hogy 27 fok külső hőmérsékleten nem terjed"
Az érdekes, mert Dél-Kínában, Tajföldön, Sri Lankán, Iránban 35-37 fokban is remekül terjed.
De még Nigériában és Ausztráliában is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!