Mi a reális ára egy 1500 m2-es "nadrágszíjparcellának"?
Van a családunk tulajdonában egy L-alakú, összesen 1500 m2 nagyságú földdarab. Már régóta nincs dolgozva, és mivel a szomszédoké sincs, pontosan már azt sem tudjuk milyen széles. A nagyszüleim még tudták, de meghaltak. De kb. olyan széles, hogy kisebb gyümölcsfák még elfértek rajta (meggy, alma, barack), de már egy diófát nem lehetett ráültetni, mert hamar kinőtte a helyet, ennyit tudok.
Gyümölcsfák és egy részén szőlő volt ültetve régen, ezek többsége kipusztult, elgazosodott.
Jelenleg MŰVELÉS ALÓL KIVETT TERÜLETNEK számít.
Külterületen van, de úgy, hogy pont a belterületen van. És az utcában tovább kifele menve a településből, már van építve 2 kisebb családi ház. (Igaz ugyan, hogy elvileg nyaralónak vannak mondva, de állandóan ott laknak.) Tehát igen esélyes, hogy előbb-utóbb ez is belterület lesz, stb...
Jelenleg azonban az én és néhány szomszédom földje is növénytermesztésre a legalkalmasabb, igaz a föld nem a legjobb minőség, de nem is a legrosszabb. Építkezésre bár nem rossz hely, vannak még ennél ideálisabbak a közelben, ezért ez még azért odébb lenne, hogy teleknek adjuk el esetleg többen is egyszerre...
Pest megyében van, 30 km-re Bp-től.
Viszont unom már nyaranta a parlagfűmentesítést, egyebet. Arra gondoltam adjuk el végre. Ráadásul állítólag van egy új lakó a faluban, aki érdeklődött már másoknál földek iránt, mert szívesen foglalkozna ilyesmivel.
Megvárom, hátha engem is felkeres, vagy ha nem felkeresném én.
De mégis mi az a reális ár, amit elkérhetek érte a fentiek alapján? Semmi pénzért azért nem szeretném odaadni.
Várom a véleményeket, köszönettel!
"A vevő foglalkozott a kiméretéssel."
Akkor itt is legyen így!
Vagy méresd ki te geodétával.
Tipikus hobbi szőlő. Gondolom, 4-5 m széles, csak veteményesnek, konyhakertnek éri meg, mert átlóg a szomszédba a gyümölcsfa koronája.
Ha rájárnak a termésre, akkor teljesen értéktelen, nem érdemes foglalkozni vele.
Ha nem lopósak az ottaniak, akkor 100-200 ezret adnék érte. Tehát érdemes tudni, miért hagyták fel a művelést.
Nálunk a kettővel a kertem mellett fekvő présházas, pincés, kutas 8m széles hasonló méretű telket 500-ért hirdették vagy 10 éve, de amikor néhány présházat megvettek a szkíták, a feltörések miatt eladhatatlan lett. Azóta szkíták még akadnak, de nincs már betörés, terménylopás is alig. Mégse kell senkinek a telek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!