Budapest legjobb legbiztonságosabb környékei jó közlekedéssel a belvárosban?
Készülök felköltözni Budapestre munka miatt és sajnos nem igazán vagyok jártas a környékekben, tudom, hogy kerületenként/városrészenként/utcánként változik egy hely közélhetősége, de szeretnék egy biztonságosabb ámbár jó közlekedéssel ellátott helyre költözni.
Már jó pár helyet kimazsoláztam, de a belvárosi kerületek közül kéne egy kis segítség.
IX:
Belső-Ferencváros
József Attila-lakótelep
Középső-Ferencváros
Középső-Ferencváros – Malmok
Középső-Ferencváros – Millenniumi városközpont
Középső-Ferencváros – Rehabilitációs terület
Külső-Ferencváros
Külső-Ferencváros – Aszódi utcai lakótelep
VIII:
Józsefváros – Corvinnegyed
Józsefváros – Csarnoknegyed
Józsefváros – Ganznegyed
Józsefváros – Losoncinegyed
Józsefváros – Magdolnanegyed
Józsefváros – Népszínháznegyed
Józsefváros – Orczynegyed
Józsefváros – Palotanegyed
Kerepesdűlő
Századosnegyed
Tisztviselőtelep
VII:
Belső-Erzsébetváros
Középső-Erzsébetváros
Külső-Erzsébetváros
Külső-Erzsébetváros – Ligetváros
Továbbra is értem, hogy változó, de mégis melyeknek jobb a híre és melyeknek rosszabb a híre?
Én ezek közül Tisztviselőtelepet választanám.
– Jó a közbiztonság (cigányok a belsőbb részeken vannak).
– Kiváló a közlekedés: ott a Népliget, ahonnan metróval/pótlóbusszal percek alatt az "igazi" belvárosban vagy, de ott az 1-es villamos is. Éjszaka is elérhető járatok vannak az Üllőin és a Könyves Kálmánon (a 950-es kifelé át is megy a telepen).
– Barátságos környék, többségében elegáns, kis lakásszámú házakkal. A mellékutcák csendesek, zöldek, már-már kertvárosi jellegűek. Van egy gyönyörű park, ahol garantált a kikapcsolódás és a friss levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!