Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik házat vegyem?

Melyik házat vegyem?

Figyelt kérdés

2 házat néztem ki, amik kb ugyanannyi idősek. A különbség, hogy az egyikben elég nagyok az üvegfelületek, az ablakok zárása jó, viszont az üvegek igencsak sugározzák a hideget. “Hőszigetelt“ faablakok vannak egyébként. De mivel a zárásuk tökéletes, elég kellemetlen a ház klímája. Nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet.

A másik házban viszont jóval kisebb az üvegfelületek aránya, régi dupla faablakok vannak a házban, amik jó állapotúak, viszont jár a levegő alattuk. Az üvegek szigetelése itt se a legjobb, de sokkal kisebb az arány. Valahogy nem volt az a nyomott levegő se, mint az előzőben. Ezek szerint nem feltétlen rossz az, ha nincs agyon szigetelve egy ablak. Nem éreztem kellemetlen huzatot se amúgy. Te melyik házat választanád?

2019. dec. 29. 01:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik jobb helyen van, az ingatlanvásárlás első számú szempontja a lokáció. Ehhez képest marginális kérdés a nyílászárók típusa és állapota, ami ha nem teszik simán bármikor kicseréled, viszont a házat nem tudod utólag odébbtenni ha nem jó helyen van.
2019. dec. 29. 01:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az 1-nek.

Én annyit még hozzátennék, hogy azt válaszd, amelyikbe belépve rögtön el tudtad képzelni otthonodnak.

Lehet, hogy ez most hülyeségnek hangzik, de amelyik ház eleve nem szimpatikus valamiért, azt hagyni kell! Tapasztalatból mondom.

Minden egyében tudsz javítani, változtatni, de a számodra nyomasztó érzésen nem.

2019. dec. 29. 07:54
 3/8 mindentudó99 ***** válasza:
75%
Mivel egy hasznàlt házat úgyis újítani kell nem az ablak a szempont. Hanem hogy hol van. Van e munkahely a közelben. Bolt posta ovoda iskola orvos. Mennyi brazil van . Ilyenek.
2019. dec. 29. 08:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, ahogy fentebb írták, sokkal fontosabb a ház elhelyezkedése, hasznos lakótér mérete, udvar, magánszféra, ár, és főleg hogy pár megtekintés után melyiket tudod inkább elképzelni otthonodnak, amelyikbe szívesebben térsz haza! Nem nyílászárók alapján kell házat venni, azokat bármikor ki lehet cserélni, és a ház meg a komplett felújítás árához képest "aprópénz"!

Ilyet se hallottam még, hogy valaki a nyílászárók alapján vesz házat, az Neki a legfontosabb! :D

2019. dec. 29. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Adom amit az előzők mondtak, de ha csak a nyílászárót nèzzük, akkor az első. Az, hogy esetleg nyomott volt a levegő, az a jelenlegi használó hülyesège is lehet. Szellőztetèssel megoldható.

A rossz gerèbtokosakat viszont cserèlni kell. Csak szètnèztèl, nem èlsz benne, nem tudod mennyire szívja a meleget, mennyi bogár mászik be a rèseken, stb.

Na de tènyleg ne ez alapján vásárolj.

2019. dec. 29. 11:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ezt a két házat nézted, az nagyon kevés. Sokszor 20-30 házat meg kell nézni, mire szembejön az igazi.

Az előzőekkel pedig egyet értek: nagyon fontos, hogy minél jobb helyen legyen, kellemes legyen a környék és az odajutás (néztem szép házat, de minden nap egy lepukkant gyárterületen keresztül kellett volna hazamenni, keskeny, dugós utakon). A házban pedig érezd otthon magad, a hibái ellenére is. Ahol nem érzed egyből kellemesen magad, az sosem lesz igazán az otthonod, mindig zavarni fog valami.

2019. dec. 29. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
27%
Emlékszem, amikor megvettük a házunkat nálunk is járt a levegő a faablakok alatt, a szomszéd pont oda füstölt és tiszta füst volt a ház. Az első dolgom az összes nyílászáró lecserélése volt...
2019. dec. 31. 00:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek igaza van a lokációval. DE. Azt írod, hogy az első házban rossz a levegő. Vizes? Párás? Nem vizes a ház, a fal (penész, salétrom, stb). Ettől szokott rossz érzés lenni odabent

2. Én huzatérzékeny vagyok, tudnék mesélni. Hidd el, hogy jó lesz kicserélni azokat az ablakokat. Jófogáson lehet kapni úgyis új ablakokat, hogy "építkezésből kimaradt". Jó hát az szerencse kérdése, hogy darabra is meglegyen, meg jó is legyen.

Azt a házat vedd, ami műszakilag jobb, meg tetszik is, (meg jó helyen van). Valamit mindig hozzá kell tenni, (vagy le kell mondani valamiről), 100% tökéleteset tökéletes állapotban nem lehet venni.

2020. jan. 2. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!