Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 50-60 m2-es vályog házat...

Egy 50-60 m2-es vályog házat mennyiből lehet felépíttetni? Lapostetővel akár. Csak a falak, a tető, a nyílászárók ( akár felújított hasznélt fa) és a hajópadló. A víz, villany és asztalosmunkákat én is megtudom csinálni, szakmáim.

Figyelt kérdés
2019. dec. 26. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagyok komuves, de sztem ma mar senki nem fog neked valyogbol hazat epiteni.
2019. dec. 26. 23:00
 2/6 A kérdező kommentje:

de én nagyon szeretnék, nagyon tetszenek és most ez a mániám.

https://www.youtube.com/watch?v=hfM6gBHv8VU

2019. dec. 26. 23:05
 3/6 anonim ***** válasza:
31%
Berágja magát a falba az egér, a patkány, a hangya. Plusz vályogszaga marad örökre a falnak. Ha nincs szerencséd, vizesedni is fog, lapostetőnél nemcsak alul, hanem fölül is.
2019. dec. 26. 23:47
 4/6 anonim ***** válasza:
94%

Kapsz vályog téglát, mert gyártanak most is. Létezik zsákos vályog vakolat is. De ha hagyományosan akarsz, akkor páran még a rakott falat is csinálják meg ma is. Építenek ma is vályogból, van rá szabványnunk, akár házilag is kitermelhető kivitelezhető. Nem egyszer lett az év háza egy új építésű vályogház.

A vizes és vályog szagú meg baromság. Tetőnél viszont a lapos tető előnytelen.

2019. dec. 27. 07:17
 5/6 anonim ***** válasza:

10 millábol kábé,

valyogfal.hu

valyogepites.hupont.hu

Írj még be ilyeneket gugliba, hogy vályogepiteszet, valyoghaz epitese

Biokay valyogvakolat

Tanfolyam is van, de azert csak egy ház.

Nehogy lapostetővel csináld xd.

Hajrá!!

2020. jan. 2. 23:41
 6/6 anonim ***** válasza:

A vályog ma alternatív építési módnak számít. Nincs rá hitel, támogatás, stb. A tervezése is bonyolult, mert a legtöbb tervezőnek nincs tapasztalata.

A belső felület (vizes helyiségek csempézése, szaniterek, vízvezeték, stb. ugyanannyiba - ha nem többe - kerül, mint egy hagyományos házban.

Mellesleg a vályog folyamatosan zsugorodik, érzékeny a vízre, a statikai szilárdsága is hagy kívánnivalót maga után.

Hivatalosan szakmunkát csak akkor végezhetsz, ha megfelelő végzettséggel rendelkezel.

Szóval szerintem drágább mint egy hagyományos ház.

2020. jan. 6. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!