Te mit tennél ebben a helyzetben?
Érdeklődtünk egy ingatlan felől, aminek mondjuk volt 30 millió forint a hirdetett ára. Jó helyen lévő ingatlan, jó adottságokkal, bár elég drága is a környéken.
Találkoztunk az eladóval, megmondtuk, hogy alkudni akarunk, mi 29,5 millióért akartuk, de ő csak 29,8-at mondott. Belementünk, erre azt mondta, még átgondolja és majd keres minket, hogy eladja-e ennyiért (200 ezer forintot alkudtunk volna!). Pár nap múlva hívott, hogy nem biztos, hogy eladja nekünk, mert megkereste egy régi érdeklődő, aki bár korábban kevesebbet ajánlott, ahogy mi sejtjük, de most lehet kifizetne többet is az ingatlanért. Nem tudjuk, hogy ez blöff-e. Most azt mondja az eladó, várjuk meg a másik érdeklődőt, mit mond, és majd eldönti, kinek mennyiért adja el. Van egy olyan sejtésem, hogy csak szórakozik velünk. Mikor rá akartam ajánlani az ingatlanra, hogy kifizetném a teljes árat, még a mondat elején lerázott (végig sem tudtam mondani az ajánlatot), hogy várjuk meg a másik érdeklődőt... nem értem, minek. Licitáltatni akar minket? Az ilyen eladótól jobb szabadulni? Ha mindketten ugyanannyit ajánlanánk, akkor kezdődik az egymásra licitálás:
7es te álomvilágban élsz, a válság közepén működtek így a dolgok.
Kérdező, ilyenbe már én is belefutottam, ott eladták másnak, igaz az ingatlanos csinálta, ilyenkor sajnos nem tudni, hogy blöffölnek-e vagy sem.
Szerintem várj egy kicsit most te is, 1-2 hetet, ha ez tényleg álmaid lakása. És ha rábólint, akkor gyorsan foglalózd le, nehogy elkezdjen cig..nykodni megint.
OK, a 30 millió egy példa volt, de a 200 ezres alku nem!
Ingatlannál 200 ezret alkudni kb vicc kategória.
Mindenképpen milliókról van szó, és írod, hogy drága környék, jó a ház, szóval még egy kis faluban is bőven 10 millió felett van egy ilyen.
Olyan ez a 200 ezer, mintha a piacon a 250 forintos krumplit akarnád elhozni 245 ft-ért.
Pitiáner pöts az az eladó, ha 200 ezret smutzig engedni egy 30 millás ingatlan árából.
Amit pedig mondott csak azért van hogy beijesszen, nehogy licitáljatok felfelé!! Majd koppan egyet ha később millával kevesebbért fogja csak tudni eladni.
Óóó hány ilyen van felénk is, kis értékű ingatlanoknál, nem adta 2 évvel ezelőtt annyiért amennyit ér és amennyit ajánlottak érte, azóta is hirdeti...
Èn megkèrdeznèm kell e a 3 misi foglaló holnap ügyvèdnèl, vagy hagyjuk egymást a francba?
Ja igen okè, ha mellèbeszèl akkor köszönöm viszlát. Úgyse vergődnèl vele zöldágra, csak húzna pár hónapig.
4: Úgy, hogy az ajánlatot írásban adod: tartalmazza az összeget, a vevő adatait, az ingatlan adatait, az összeg kifizetési ritmusát, az ügyvéded címét, a szerződéskötés időpontját és hogy az ajánlat teszemazt dec. 7-én du. 4 óráig áll, addig várod a válaszát.
A jó partnerség feltétele a sikeres adásvételnek hosszabb távon is (most néhány hónapig a lebonyolításhoz, de esetleges problémák esetén az 5 év szavatosság leteltéig is), ha nem képes dönteni, mivel ingatlanra van szükséged és gondolom, az időd is drága, le kell mondani róla, ha a partner nem partner.
Tehát ha kiterítetted a kártyáidat, hagytál neki ésszerű időt és ő nem dönt melletted, akkor lépni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!