Érdemes nagy belmagasságú (3,4m),50-es években épült, felújított garzont venni, ha központi helyen van?
Szerintem megérheti. Garzonon mindig túl lehet majd adni egyszerűen.
A nagy belmagasság kellemes, és mivel garzon, annyira még ezzel együtt sem kell sokat fűteni.
Fekvőgaléria építésén is lehet gondolkodni, sokan így használják ki jobban a helyet a nagy belmagasságú házakban.
Én inkább ezt a fajta régi típusút választanám, mint panelt!
Nincs azzal baj, hogy az 50-es években épült, főleg, ha fel van újítva. A régi (akár közel 100 éves) téglaépítésű házak sokszor jobbak, mint a mostani, gyorsan összetákolt új építésűek. A nagy belmagasság egy dologra jó: galéria elhelyezéséhez. Ellenben fűtés szempontjából nem biztos, hogy szerencsés, nekem a 40 nm-es, 3,80 belmagasságú lakás kombi kazános fűtése több, mint duplája volt, mint a 35 nm-es panelnak.
Amire érdemes figyelni: ablakok állapota, külső szigetelés, villanyvezetékek, fűtés.
Az 50-es években épültek közt sok az olyan, aminek olyan társasházi közös fűtése van, amiről nem lehet leválni és elég drága, tudok olyan házat, ahol 40-50 000 Ft a közös költség, amiben még a melegvíz és a vízfogyasztás sincs benne. Ha ez nem ilyen, akkor érdemes.
A 3,4 közepes belmagasságnak számít.
Ez jó rezsi, igen. Mennyi a közös ktg?
Milyen a fűtés?
45 cm fal az nem sok.
És hány nm a lakás?
Nem mindegy, hogy 15 vagy 45 nm-re ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!