Van itt olyan fiatal, aki azzal kalkulál ingatlanvásárlási döntéseinél, hogy ha beüt a katasztrófa, akkor a nagyvárosoknak lőttek?
Szerintem minden realitással együtt is van bajod rendesen.
A vidék eddig is hátrányban volt ellátottságban meg infrastruktúrában a városokhoz képest.
Még mindig jobbak a lehetőségeid egy olyan területen aminek nagyobb a vásárlóereje.
Én is gondolkodom ezen, de belvárosi vagyok, ez determinál, nehéz változtatni akkor is, ha már nem vagyok diák és nem kell minden nap több kulturális intézmény közt rohangálnom, mint a mérgezett egér.:)
Te hol élték eddig?
Kivel beszéltél? Hol van Magyarországon klímakutató?
Én eddig Békés megyében, Szegeden, majd Budapesten éltem/élek.
Változtatni rohadt nehéz, főleg úgy, hogy a környezetedben nincs példakép, kvázi úttörőnek kéne lenned.
Az ELTE-re járok, onnan van egy környezetmérnök ismerősöm, aki doktori meg mindenféle címmel jártas a témában.
Én is akartam környezetmérnök lenni, csak akkor még Pesten nem volt ilyen szak és vidékre nem akartam menni, így biomérnöki szakra mentem.
Nahát!
Nem is tudtam, hogy klímakutatás is kapcsolódhat hozzá!
Általában az épített környezethez kapcsolódik ez a szak, nem igazán természettudományi terület, inkább interdiszciplináris, ergonómia, stb.
A továbbképzéseit meg tudnád kérdezni? Vagy van adatlapja a neten?
Azért ez a klíma-hiszti durván túl van lihegve. Nem azt mondom hogy nincs alapja, de most valamiért nagyon túl van hypeolva.
Amellett hogy vannak nagy folyóink, Magyarország kifejezetten jól áll a föld alatti édesvíz-készlekkel is. Tehát attól nagyon messze vagyunk, hogy vízhiány miatt terméketlen legyen az Alföld. Inkább az elsivatagosodó afrikai országok vannak/lesznek bajban, az előfordulhat hogy a határon agyon kell majd lődözni a fekete-afrikai klímamenekülteket. De az szerintem nem fordulhat elő, hogy ez az ország saját magát - ha szűken is - de ne tudja ellátni alapvető élelmiszerekkel. Legfeljebb ananász meg banán nem lesz, és nem járunk majd Velencébe hosszúhétvégére ha az olvadó sarkvidéki jég miatt elönti a tenger. De ettől a magyar városok nem válnak lakhatatlanná.
Szóval teljesen alaptalan ez a para amit írsz, azt is mondhatnám hogy hülyeség csak nem akarok tiszteletlen lenni.
Tényleg ennyire hülye az új (de)generáció??
Kérdező itt volna az ideje egy átfogó kivizsgálásnak!
Hja! Amúgy azon is szoronghatsz, hogy a nap is kihűl egyszer...
Amúgy támogatom a kérdező ötletét, hogy a hülyék azok költözzenek vidékre...
és ne szennyezzék tovább a pestieket az agymenéseikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!