Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Közjegyzőt ajánlana valaki...

Közjegyzőt ajánlana valaki ingatlan bérbeadásához Budapesten?

Figyelt kérdés
Az ingatlanos egy olyannal akarja megcsináltatni a bérleti közjegyzői szerződést, aki több, mint 100 ezer forintot kér, ennél olcsóbb nincs?

2019. okt. 28. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Minden kerületben van több is.

Az ismerősömnek kb. 20ezerért csinálták.

2019. okt. 28. 15:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Privátban el tudnád küldeni annak az elérhetőségét, aki csinálta? Előre is köszönöm!
2019. okt. 28. 15:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Általában csak záradékot csinálnak, nincsen értelme a szerződést is okiratba foglaltatni.

Körtelefon, és kész. Van 12-20 körül is.

2019. okt. 28. 22:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem tudom, hogy ehhez miért kell egy ingatlanos?

2. Nem tudom, hogy miért nem hagyod ezt a rablót a fenébe?

3. Nem tudom, hogy miért nem keresed ki a lakhelyedhez legközelebbi jegyzőt?

4. Nem tudom, hogy miért nem egy jegyzőt kérdezel meg pl. telefonon?

5. Nem tudod, hogy a jegyzők központilag szabályozott árakon dolgoznak?

2019. okt. 28. 22:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A közjegyzők szabott áron dolgoznak, mindegyik ugyanannyit kér. Idén jelentősen emelkedett a közjegyzői díj. A díj attól is függ, hogy pontisan mit akarsz vele megcsináltatni (a teljes szerződést megfogalmazással vagy csak a kiköltözési záradékot/befogadói nyilatkozatot), és az összesen hány oldal.
2019. okt. 31. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:

" A közjegyzők szabott áron dolgoznak, mindegyik ugyanannyit kér."

Elvileg igen, de én eddig 3 témában kértem be árajánlatot 15 irodától az elmúlt 2 évben, és hatalmas a szórás.

2019. okt. 31. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:

"5. Nem tudod, hogy a jegyzők központilag szabályozott árakon dolgoznak?"

Ez itt a lényeg. Teljesen mindegy, hogy sokallod-e vagy sem, az árak szabottak (nyilván nem mindegy, hogy mit kérsz).

Amúgy most volt egy komolyabb emelés közjegyzői díjakban, nyáron még 40ezer volt a teljes bérleti szerződés közjegyzői okiratba foglalása (ami jó mind kiköltözésre mind pénzkövetelésre), most ugyanez 64ezer forint.

2019. nov. 4. 09:08
 8/9 anonim ***** válasza:
7: Akkor kapaszkodj meg, nekem 1 évvel ezelőtt az egyik VIII. kerületi közjegyző azt mondta, hogy ő 140-től fölfele csinálja bérleti díjtól függően.
2019. nov. 4. 09:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Az durva...
2019. nov. 12. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!