Egy ingatlan ára 35 millió Ft. Két vevő együttesen vásárolja meg. Egyikük (A vevő) 27 millió Ft-ot, másikuk (B vevő) 8 millió Ft-ot fizet. Az ingatlan tulajdoni lapjára milyen tulajdoni hányaddal kell a vevőket bejegyezni?
Tisztelt 10. Válaszoló!
Hogy jobban megértsed (és ne akarjad tanítani apádat gyereket csinálni)! az 1, mint végeredmény, pontosan azt bizonyítja (matematikai feladvány bizonyításának is nevezik), hogy a levezetés helyes. Talán okosabban tettem volna, ha 1/1-et írok ki... Mit is jelent ez? Azt, hogy kettejük részaránya, ahogyan én meghatároztam - helyes, mert kettejük EGYÜTTES hányada egyenlő 1.
Igyekeztem úgy megmagyarázni, hogy megértsed és megértse mindenki, aki lepontozott, mert a lepontozás őket minősíti és nem engem. Előre köszönöm a megértésedet, meg másokét is.
egyrészt, két törtet felírni tizedestört alakban és ezeket összeadni, majd kideríteni, hogy nini, az minden csak nem bizonyítás. (a közös többszörösös rész meg konkrétan baromság)
másrészt, nem ennyi lesz a tulajdoni hányaduk. lehet ennyi is, sőt van logika abban, hogy ennyi legyen, de, mint ahogy ezt már korábban leírtuk, nem feltétlenül lesz ennyi.
tehát egészen konkrétan nulla, mit sikerült hozzátenned a dologhoz. ezért pontoztak le. (most már én is, hogy érezd a törődést)
Tisztelt 12. Válaszoló!
Nem értek veled egyet abban, hogy két törtet tizedes alakban felírni baromság. Bizonyítok: pl. 1/2 = 1:2=0,5. Tehát 1/2=0,5.
A továbbiakkal egyetértek, csak abszolút logikátlannak találom azt, hogy valaki a 35 milliót érő ingatlanba befektet 27 milliót, de a tulajdoni hányada csak pl. 1/2 egyen, de előfordulHAT.
Részemről az ügyet lezártam, szerintem a bizonyítás cáfolhatatlanul megtörtént. Minden jót.
ssaa!
Gratulálok a számításodhoz, tehát 27/216-od, illetve 8/216-od lesz a két vásárló tulajdonrésze. A maradék 181/216-od részre akkor én igényt tartanék.
Tisztelt 14-es.
Gratulálok, igazad van! Zöld kezet adtam neked.
Ugyan azt írtam hogy az üggyel már nem foglalkozom, de elfelejtettem a "pipát" kitörölni, így megjelent a válaszod a hozzászólók között. Talán a Sors akarta így? Köszönöm. Maradjunk annyiban, hogy az új ingatlan 27/35-öd, illetve 8/35-öd részben íródik a vevőkre (más egyezség híján).
ssaa biztos politikus, mert ugyan számolni azt nem tud, de megfelelően nagyképű és még meg is magyarázza:)
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!