Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalok! Ti, akik még keveset...

Girlll3 kérdése:

Fiatalok! Ti, akik még keveset kerestek, hogy látjátok a jövőtöket? Hogy vásároltok magatoknak lakást?

Figyelt kérdés
Tudom, van, aki szerencsés és jó anyagi körülmények közé született, ezért ők már felnőttként kapnak a szülőktől, de a többségnek nincs ilyen szerencséje. Csok-ot nem szeretnék bevállalni, viszont kevés jövedelemre még személyi kölcsönt sem adnak, úgy tudom.

#lakásvásárálás
2019. szept. 16. 17:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Mi nem keresunk jol de azert teszunk felre amennyit tudunk.

Az alberlet sok penzt elvisz es ha csak egy kicsivel tb a torleszto lakashitelre akkor mar egy joval nagyobb hazat kapunk mint amekkora az alberlet.

Itt eleg dragak a hazak de most kozel van a munkahelyem.

Ha hazat veszunk akkor inkabb utazok tobbet minden nap ha ez az ara annak hogy olcso kornyeken veszek hazat.

2019. szept. 18. 02:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy hol és mit dolgozol. Dolgoztam 2,5évet szinte minimálbérért 90-100e/hó nettó. Abból nem sokat lehetett volna félrerakni. ha albérletre is kellett volna költenem minuszba lettem volna. Azóta már eljöttem, gyári meló Esztergomban. Neten hirdették. Már a hirdetésben is duplapénz volt ahhoz képest. A valóságban is annyi. Sőt még több is. 1 év alatt csak ezzel a melóval félreraktam 3millát. Szóval annyit tudtam félrerakni! 1 év alatt,mint amennyit amott kerestem 2,5 év alatt. Sőt még többet is. Ingyen szállás van,rezsire se kell költenem. Némi ingyen kaja is jár.Havi 50-60ezret költöttem kajára, mosószerre, meg ami épp kellett(vettem cipőt, ágyneműt, laptopot, törölközőt , ilyeneket)

Szóval ha így megy a szekér akkor 10év múlva elporosodik a pénzem és kitudja mi lesz belőle. Elvileg 30miksa. Ha ketten lennénk 5-6év után építtethetnénk egy új családi házat. Persze munkásszállón sok idő az az 5-6 év. Mázli hogy van hitel lehetőség. Bár nem rajongok érte.

2019. szept. 18. 03:39
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
Pályakezdő fiatalként nagyon elvoltam keseredve, aztán elég sokat fordult az életem néhány év alatt. Pályakezdő mérnökként a béremből kb. vegetáltam Budapesten. Aztán folyamatosan nyílni kezdtek az ajtók előttem és a páromat is megismertem, így ketten tudtuk összetenni azt a kis összekuporgatott megtakarításunkat, ami éppen a minimális önerőre volt elég. Megvettük hitelre a lakásunkat és mennyire jól tettük... A keresetünk alkalmazott mérnök párosként mostmár kényelmes életet és jó megtakarítási lehetőséget ad. Folyamatos előtörlesztés mellett 5 éven belül a miénk lesz a lakásunk. Így már könnyűnek tűnik, de ha visszaemlékszek a 25 éves énemre (csak 4 év telt el azóta), akkor bizony rémlik mennyire el voltam keseredve és kilátástalannak éreztem a helyzetet. Mostmár jóval könnyebben beszélek, hiszen azt mondom mi jól megvagyunk itthon hitelestől, mindenestől.
2019. szept. 18. 08:22
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
#13 jó hogy legalább egyetértés volt közted és párod között... milyen lakást vettetek, felújítandót, vagy beköltözhető fullosat?
2019. szept. 18. 10:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
23 éves vagyok, 8 év múlva jár le a lakástakarékom, akkor lesz kb. 10 millió forintom, ha minden jól megy és pluszban tudok még kicsit gyűjteni mellé. Sajnos ez már most semmire nem elég. Szóval jelenleg nincs kilátás. Csak azért gyűjtök, ha netán mégis sikerülne vidéken éljek, ott talán lehet majd kezdeni vele valamit.
2019. szept. 18. 12:18
 16/16 anonim ***** válasza:
77%

14#

Újszerűt lakást vettünk, amire minimális frissítés ráfért. Nyilván teljes meszelés, néhány dizájn elem, új konyhabútor, mögötte csempézés, új konnektorok, kapcsolók kialakítása, stb. Olyat kerestünk, amire maximum ennyit kell rákölteni, hiszen az anyagi lehetőségeink végesek voltak. Illetve méretben is olyat kerestünk, ami 5-8 évre kiszolgál minket, de egy életre több gyerekkel nem lehet tervezni benne. Kis lépésnek szántuk, ami anyagilag még is hatalmasnak tűnt akkor.

Egy nagyobb pénznyelő lakást/házat bevállalni baromság lett volna.

2019. szept. 19. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!