Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy vegyes építésű ház megvéte...

Egy vegyes építésű ház megvétele mennyire rizikós?

Figyelt kérdés

Kedvező áron tudnék (ismerős által) hozzájutni egy házhoz, ahol a 2 szoba fala vályog, a többi helység téglás(ezt utólag építették hozzá). Alulról kátránypapírral szigetelve van, és beton az alapzat.

Meg merjem venni, vagy rizikós a vályog miatt?

2019. szept. 3. 09:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A vályog ismètelt felemelkedèsèt jelzi, hogy többször lett az èv háza újèpítèsű vályogház. Ès számos előnye mellett hátránya a vízèrzèkenysèg.
2019. szept. 4. 13:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne a vályogot ördögtől való építőanyagnak lefesteni. Egyelőre még az adja a legegészségesebb lakóteret. Minden modern szir-szar elbújhat mellette. Főleg, ha utólag műanyag kotonba csomagolták.Egy vályog, ha nem vizesedik, emberöltőkön keresztül kitart, és amikor végképp megadja magát, teljes mértékben visszaadja magát az anyaföldnek. (Na, jó, az üvegeket kivéve.) Jómagam az elmúlt 60 évben szinte mindenféle falazatú házban laktam már, de wegyik sem adta vissza azt a nyugodt erőt, azt csendes biztonságot, amit a 60 centis tömör falak sugároznak. Öregségemre újra vályogházat vettem, és nem is kívánkozom másikba. Csak tudni kell vele bánni, és nagyon meghálálja.

Kérdező, az ablakokat nézd meg először. Ha görbül a párkány, nincs betonalap. Ha megveszed, akkor se betonozd telibe, mert azt nem szereti. De az már egy másik történet.

Mindent egybevetve, én a megvétel felé billentem a mérleg nyelvét.

2019. szept. 4. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha jo kis varoska jo reszen van akkor lehet erne annyit, legfeljebb lebontod kesobb es epitesz vmit oda.

Tesomek is szep valyoghazat akartak venni, nagyon jol felujitva, meg minden de brutal aron.60-as evekben epult, betonalappal elmeletileg de sztem a tulaj mondott mar mindent ra. A vakolat szepen elrejti ezeket az a jo benne, azt mond amit akar. De nem 6 milla volt hanem majdnem a 10xse.

Melyik telepules ez, privatban megirod? Kornyeken lakom sztem en is

2019. szept. 5. 08:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Igaza van Miquelnek; a vályog a legjobb társa lehet az embernek, viszont érteni kell hozzá. Én viszont nem értek. Az lehet még a probléma, ha az előttem benne lakók rosszul kezelték. Arra gondolok, hogy létezhetnek vissza nem vagy csak nehezen fordítható folyamatok a vályogház fenntartásában.
2019. szept. 5. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!