Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Újépítésű ikerházfél vásárlása...

Újépítésű ikerházfél vásárlása. Ilyenkor közös lesz a tulajdon?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy újépítésű ikerház felet. A hirdetésben nincs leírva, de ilyenkor a szomszéddal közös lesz a tulajdon? Gondolom egy hrsz-on van a két ház. Ennek lehet valami buktatója? Gondolok itt arra, hogy a későbbiekben lehet ebből valami problémánk?
2019. aug. 21. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

NEm valószínü, a két fél hát külön-küln lakásnak számít.

De szerintem a legértelmesebb, ha hivatalosan nézel utána, mert hiába lenne általánosságban külön, ha az adott háznál valamiért éppen közös.

2019. aug. 21. 15:48
 2/6 anonim ***** válasza:
10%

Sohasem vennék ikerházat, mert csak hátrányai vannak.

De hajrá.

2019. aug. 21. 17:39
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Érdeklődj utána az építtetőnél, de szerintem két különálló lakás lesz közös fallal, külön tulajdonosokkal. Csak feltételezem, hiszen a 10-emeletes panelházban is külön tulajdonú minden lakás...
2019. aug. 21. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
96%
Alakítani kell rá egy társasházat. Két lakásos társasház lesz, külön helyrajzi számmal a lakásokra. Az alapító okiratban külön rögzítve lesz, hogy melyik lakáshoz mi tartozik (külön helyrajzi számonként) és a közös területek is. Szerintem így tisztább. Egyébként ha normális szomszédod van, akkor jó tud lenni.
2019. aug. 21. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:
93%

Két eshetőség van:

- Ahogy írták, közös telekre épültek. A lakások önálló albetétek lesznek, kell társasházalapító okirat, így a telek osztatlan közös tulajdon, ugyan így pl. a tető, homlokzat külső felülete, stb, mint egy normál társasháznál. Az okiratban persze rendelkezhettek, hogy ki melyik telekrészt használja, meghát általában mindenki a saját házát újítja, maximum megbeszélitek, hogy egyszerre cseréljetek tetőt.

Másik eset, hogy két külön telekre épül két ház, amelyek ikresen csatlakoznak. Ilyenkor saját helyrajzi számod van, semmi közöd a szomszédhoz azon kívül, hogy viszonylag közel van.

2019. aug. 21. 19:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. aug. 22. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!