Van fél házam, másik felében laknak, s nem hajlandó eladni a részét, hanem arra hajlandó csak, hogy megvegye a részemet, de csak annyit hajlandó fizetni érte, amennyiért így el tudnám adni, akkor tudok tenni valami jogi lépést, hogy mégis eladhassuk?
Mivelhogy az értékcsökkenést ő okozza. Nem lelakott, illetve annak a mértéke nem vita tárgya hanem pusztán azért csökken az én részem értéke, mert a ház fele lakott és ugye ő lakja..
(én meg az én részemet adnám el és és feleznénk)
Sajnos nem jól érted, a háznak csak a fele az enyém ez nem vitatéma.
Hanem az a gond, hogy egy lakott ház kb. a felét éri, így ha lakottan adnám el a felét akkor csak a negyedét kapnám a ház értékének.
7-es vagyok
Erre a kérdésedre nem tudom a választ.
Viszont ha nem licitálhatsz valamilyen nyakatekert okból, akkor keress valami megbízható embert és licitáljon helyetted!
De szerintem mindenképpen ügyvéddel beszéld át, aki esetleg a perben is képvisel, mert nem 2 fillérről van szó és milliókat bukhatsz, tájékozatlanságból.
Közösen fizetitek
"Minthogy a közös tulajdon megosztása iránti per költségét, beleértve az ingatlan értéke alapján meghatározott illetéket, illetve a szakértői költséget is, a tulajdonostársaknak kell viselnie, általában mindenki számára előnyösebb a tulajdonostársak egymás közötti egyezsége."
Idéztem a már megküldött linkből.
Azért ez nem egészen van így!
Vegyünk csak egy átlagos 2 lakásos vidéki házat, ami alaphangon 20 millió, de lehet 40 is.
Ha Budapesten, vagy nagyvárosban van, akkor 80-100.
Nagyon nem mindegy, hogy az első esetben 10-20 milliót kapsz forgalmi értéken a feléért, vagy 3-6-ot.
Vagy a második esetben 40-50 milliót, vagy 10-20-at.
Én sem nagyvonalúskodnék, mert nyilván nem egy 3 milliós vályogházról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!