Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van fél házam, másik felében...

Van fél házam, másik felében laknak, s nem hajlandó eladni a részét, hanem arra hajlandó csak, hogy megvegye a részemet, de csak annyit hajlandó fizetni érte, amennyiért így el tudnám adni, akkor tudok tenni valami jogi lépést, hogy mégis eladhassuk?

Figyelt kérdés

Mivelhogy az értékcsökkenést ő okozza. Nem lelakott, illetve annak a mértéke nem vita tárgya hanem pusztán azért csökken az én részem értéke, mert a ház fele lakott és ugye ő lakja..

(én meg az én részemet adnám el és és feleznénk)

2019. aug. 6. 17:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Van olyan opció, hogy "közös tulajdon megszüntetése". Ezt tudtommal bírósági eljárás keretében történik. De ha jól értem, neked az egész ház kell, vagy az egész házért járó pénz,azért nem akarod eladni a felét a másik tulajnak. Nem tudom, hogy ez esetben nekec a bírósági eljárás elfogadható lenne. Mivel a bíróság azf is mondhatja, hogy adjátok el az egész házat, és az árát elfelezik köztetek. Szted mennyi a ház piaci értéke? Annak a fele illet téged. Az miért nem jó, hogy azt az összeget megkapod a másik tulajtól?
2019. aug. 6. 20:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Sajnos nem jól érted, a háznak csak a fele az enyém ez nem vitatéma.

Hanem az a gond, hogy egy lakott ház kb. a felét éri, így ha lakottan adnám el a felét akkor csak a negyedét kapnám a ház értékének.

2019. aug. 6. 20:24
 13/19 anonim ***** válasza:
58%

7-es vagyok

Erre a kérdésedre nem tudom a választ.

Viszont ha nem licitálhatsz valamilyen nyakatekert okból, akkor keress valami megbízható embert és licitáljon helyetted!

De szerintem mindenképpen ügyvéddel beszéld át, aki esetleg a perben is képvisel, mert nem 2 fillérről van szó és milliókat bukhatsz, tájékozatlanságból.

2019. aug. 6. 20:32
 14/19 A kérdező kommentje:
apropo a perköltségeket ilyenkor ki fizeti?
2019. aug. 6. 20:42
 15/19 anonim ***** válasza:
26%
Én örülnék ha szabadulnék egy ilyen helyzetből. Mit akarsz még küszködni hónapokig, akár évekig? Nyilván túlárazva akarod eladni, ami nem olyan könnyű mint hiszed... Mennyiért tervezted eladni, és mennyire becsülték fel?
2019. aug. 7. 08:36
 16/19 A kérdező kommentje:
miért nem olvasod el kérdést rendesen? szo sem volt tulárazásrol. végig piaci árat írtam.
2019. aug. 7. 09:48
 17/19 anonim ***** válasza:
79%

Közösen fizetitek

"Minthogy a közös tulajdon megosztása iránti per költségét, beleértve az ingatlan értéke alapján meghatározott illetéket, illetve a szakértői költséget is, a tulajdonostársaknak kell viselnie, általában mindenki számára előnyösebb a tulajdonostársak egymás közötti egyezsége."

Idéztem a már megküldött linkből.

2019. aug. 7. 10:05
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

Azért ez nem egészen van így!

Vegyünk csak egy átlagos 2 lakásos vidéki házat, ami alaphangon 20 millió, de lehet 40 is.

Ha Budapesten, vagy nagyvárosban van, akkor 80-100.

Nagyon nem mindegy, hogy az első esetben 10-20 milliót kapsz forgalmi értéken a feléért, vagy 3-6-ot.

Vagy a második esetben 40-50 milliót, vagy 10-20-at.

Én sem nagyvonalúskodnék, mert nyilván nem egy 3 milliós vályogházról van szó.

2019. aug. 7. 10:18
 19/19 A kérdező kommentje:
A saját pénzével ő se nagyvonaluskodna.
2019. aug. 7. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!