Mikor leszek a földhivatal szerint is tulajdonos?
Június 20-án ügyvéd előtt igazolva lett, hogy ki lett a vételár fizetve. Akkor azt mondta az ügyvéd, hogy beviszi a papirokat, nekem már nincs vele dolgom.
Most augusztus 1-je van, és a földhivatal online szerint még mindig az előző tulaj az 1/1-es tulajdonos, én még csak széljegyen vagyok.
40 nap alatt nem tudnak egy ilyet elintézni a földhivatalban? Miért tart ennyi ideig?
Mikor leszek én a földhivatal szerint is tulajdonos?
Vagy az ügyvéd nem csinált valamit jól?
Van egy adás vételi szerződésed.A F.hivatalban is több a munka,ilyenkor többen vesznek ingatlant.
Talán már túl is akarsz adni rajt,különben mitől lenne olyan fontos .Esetleg Te is CSOK ra vársz?
Ha van birtokbavételi jegyzőkönyv szerintem azt is érdeme vinni, nekünk a közművek átírásához pl. mindenhol kérték az adásvételi mellé.
Nekünk januárban lett széljegyként bejegyezve az adásvételi szerződés, majd április végén küldte el az ügyvéd a földhivatalba,hogy rendeztük a vételárat, véglegesítsék.
Mivel a széljegy 6 hónapi függőben tartással van és az lejárt volna júliusban, mi pedig nem kaptunk semmit, ezért írtam egy e-mailt a földhivatalnak,hogy hol tart az ügy.
Az ügyfélszolgálati osztályvezetőnek címeztem... Két nap múlva értesített,hogy bejegyezték.
Lemaradásban vannak mindenhol, ezt tudom, de engem aggasztott az,hogy lejár a félév és semmi.
Az ügyvédünk se követte, én értesítettem arról,hogy "rendezkedtem".
"Talán már túl is akarsz adni rajt,különben mitől lenne olyan fontos .Esetleg Te is CSOK ra vársz?"
Kálámbó, lehetnek egyéb indokok is :-)
Pl: le szeretném zárni az adásvételi mappát, és utolsó elemként a földhivatalban is én szeretnék mint tulajdonos állni.
És ki szeretném adni albérletbe, ott azért furcsán veszi ki magát, hogy nem én vagyok a tulaj :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!