Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Merjem sósavval kezelni a...

Merjem sósavval kezelni a ruhákat?

Figyelt kérdés

Sajnos néhány ruhánk, és törölközőnk rozsdafoltos lett, próbáltam már hipóval, domesztosszal, különböző folttisztítókkal, többek között egy kifejezetten rozsdafoltok eltávolítására készült folttisztítóval (Dr.Beckmann), de sajnos csak elég minimális sikerrel jártam.Olvastam itt az oldalon hasonló témájú kérdéseknél, hogy sósavval ki lehet állítólag szedni a rozsdafoltot, csak attól tartok, hogy nem-e túl agresszív szer, tehát, hogy szétmarja, kilyukasztja az anyagot.Próbáljam meg sósavval kiszedni a foltokat? Egyébként fehér ruhákról van szó, csak azért írom, mert különben ugye gondolom kiszedné a színét, de ez ebben az esetben nem probléma.Ha esetleg valakinek lenne még más ötlete a rozsdafoltok ellen, az is jöhet :)

Köszönöm a válaszokat!!

2010. júl. 10. 21:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Jah, azt még hozzátenném, h 20%-os sósavam van, nem 10%-os, nem tudom, h ez mérvadó-e....
2010. júl. 10. 22:00
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Semmilyen ruhára ne önts savat, mert megmarja!Lehet hogy eltűnik a rozsda, de 2 mosás után a ruha is eltűnik, mert szétmarja a szöveteit!!
2010. júl. 10. 22:10
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
rozsdafolt nem fog kijönni
2010. júl. 10. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
citrom? ecet? sós víz?-ezeket próbáltad már?
2010. júl. 10. 22:24
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem! Mert 2 óra múlva luk lesz rajta.Valahol láttam Dm-ben vagy Schleckerben kis üvegben ruhára való rozsdaoldót.
2010. júl. 10. 22:38
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Hípós vízben hagyd vagy 3 napig ne 2 órát ez nem vanish reklám hogy 2 perc alatt kihozza
2010. júl. 10. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Sósav olyan mint az ecetes olló.Tötkreteszi a ruhát.
2010. júl. 10. 22:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz tőle semmi baja. Ez egy igen régi módszer. Sokszor használtam már én is.

Önts a foltra pár csepp sósavat,hagyd rajta egy-két percig,és öblítsd ki hideg vízzel. Ha kell,esetleg ismételd meg,de többnyire elég egyszer is . Utána mosd ki rendesen is.

75/N

2010. júl. 10. 23:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a válaszokat, végül annak ellenére, hogy sokan nem javasolták a sósavas kezelést, bízva a legutóbbi válaszadó élettapasztalatában mégis kipróbáltam, és igaza volt a hölgynek, semmi baja nem lett a ruhának a sósavtól, a rozsdafoltokat pedig maradéktalanul kiszedte.Ajánlani tudom mindenkinek ezen módszer alkalmazását, ha hasonló problémája lenne, mielőtt kiadna nagy összegeket az ez esetben hatástalan folttisztítókra.
2010. júl. 11. 11:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszönjük,hogy megírtad a tapasztalatod!
2010. júl. 12. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!