Hol kapható vízkő oldó?
Boltban.
Tesco, Auchan, DM Rossmann, de szrintem még a sarki közértben is árulnak...
És vegyszerboltban.
Az ecet és a citromsav is oldja a vízkövet.
De még a fogkövet is.
Húsboltban b+!
Szerinted tisztítószert/vegyszert mégis hol?Általàban hàztartàsi boltban, de van a Tescoban, Lidlben stb.
Attól fűgg, hogy hova kell. Zuhanykabinhoz, kádhoz, mosdóhoz, csempéhez én a LIdlnél és az Aldinál veszem.
Időnként a konyhai mosogatót is áttörlöm vele és szépen ragyog.
Elmész a legközelebbi vegyesboltba, és veszel 20%-os ecetet. Kávéfőző, mosógép tisztítására tökéletes.
DM-ben, patikában lehet venni citromsavat. Zuhanyrózsára, csaptelepek vízkőtlenítésére első osztályú.
Elmész a Tescoba, Auchanba, Lidl-be, veszel vízkőoldót a mosogatógépbe.
Több alternatíva is le lett írva.
Az előttem szóló több alternatívát megadott, helyesen.
Aki viszont a sósavat ajánlotta, arra ne hallgass. A sósav túl erős, kikezdi a a legtöbb felületet. És a gőzei is károsak, nem csak a tüdődre, hanem a közeli fémtárgyakra, elektromos berendezésekre. Ha valami erőset, de kíméletesebbet akarsz, akkor vegyél a festékboltban rozsdaoldót. (foszforsav) De ezt sem szabad ráönteni, és sokáig otthagyni, hanem egy kell rongyot benedvesíteni vele, és folyamatosan törölgetni, míg lejön. Vastagságtól függően néhány másodperctől egy-két perc alatt végez a vízkővel.
Ha kényes a bőröd, gumikesztyűben fogd a rongyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!