Miért van egy porszívónak használat közben fullasztó por szaga? Tele van vele az egész lakás?
A szűrő tele van már porral, és ahogyan nyomja ki a levegőt azzal együtt a port is. Fél évente nem árt ezeket kitisztítani és a porzsákot sem árt üríteni akkor is ha csak félig van tele, de ha már nagyon koszos eleve a szövet belül már ha olyan porzsák van benne de javarészt ilyen porszívók vannak már, akkor célszerű azt jól kirázni kint a szabadban meg kézzel 2-3 mosás sem árt neki. Erre még javaslom hogy alkoholos ablaktisztítós vízzel mosd át mert az elég jól tisztít és valami illata is lesz. A szűrőket szintén így kell kimosni, addig ameddig a víz mosás után tiszta nem marad. Az a baj a szövet porzsákokkal, meg ezekkel a szűrőkkel hogy nyelik a port mint állat és egy idő után benne ezek a kis szövet szálak, meg a lyukak, meg egyéb dolgok annyira eltömődnek porral hogy azokat a levegő kinyomja már a szöveten át. Ezért érdemes jó alaposan átmosni kb 1 óra alatt megvan, jól kiszárítani ami egy napot vesz igénybe és persze a porszívót sem árt belül például a zsák tárolóba meg a szűrők környékén sem árt kitörölni nedves ronggyal.
Én mondjuk szét is szoktam szedni a porszívómat mióta már nem garanciás és a motornál meg belűl is jó alaposan kifújom kompresszorral meg az egész burkolatot is leszoktam mosni. Én mondjuk értek is hozzá rajtam az ilyen dolgok nem fognak ki ezt mondjuk ne csinálja meg az aki nem ért az elektromossághoz mert baromi veszélyes ha valami megsérül takarításnál, összerakod aztán amikor használod lehetnek bajok. De aki ért hozzá annak ezt sem árt évente megcsinálni.
jól beszopatták a népet a porzsák nélküli porszívókkal. Szart sem érnek.
Most azonnal vinném vissza, és vennék helyette egy rendeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!