Indukciós főzőlapon vastag talpú, fényes edényeimben főzök és rendre azzal szembesülök, hogy leég benne az étel. Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Például krumplis tarhonyát főzök és leragad a tarhony mielőtt megfőne, pefig a tetején még van víz. Tudnátok-e olyan edényt ajánlani, amiben nem kozmál oda az étel?2019. ápr. 2. 18:19
1/6 anonim válasza:
Indukcióson csak speciális edényt lehet használni: csak mágnesezhetőt.
Megfelelő az öntöttvas, az acél, a zománcozott acél, a rozsdamentes acél edények és a többrétegű edényaljak. Nem megfelelő viszont az alumínium, a réz, a sárgaréz, az üveg, a kerámia és a porcelán edények.
2/6 anonim válasza:
Én is tapasztaltam hasonlót, amit azzal magyaráztam, hogy ha túl sűrű a főzött anyag és nincs folyamatosan keverve, akkor a hőeloszlás egyenetlen az edény tartalmában. Mivel az indukciós lap ciklikusan melegít (tehát nem folyamatosan), de akkor nagyon gyorsan, így az edény alja helyileg erősen túlmelegszik és odaég az étel.
3/6 anonim válasza:
Kedves 1-es válaszoló! Nem is tudna az indukciós főzőlapon nem mágnesezhető edénnyel főzni, mivel a főzőlap azonnal érzékeli, hogy megfelelő edény lett-e rátéve, és ha nem, akkor nem lehet bekapcsolni a főző funkciót...szóval egyszerűen nem főz vele.
5/6 anonim válasza:
Kavargatni IS kéne... Ha nem tudsz főzni akkor vegyél teflonosat, de ez se örök élet.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is tudom, hogy kevergetni kell. Viszont le is kellett fednem, hogy puhuljon. Próbálok majd teflonos vagy kerámia bevonatos lábasokat vásárolni.
2019. ápr. 3. 17:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!