Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Indukciós főzőlapon vastag...

Indukciós főzőlapon vastag talpú, fényes edényeimben főzök és rendre azzal szembesülök, hogy leég benne az étel. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Például krumplis tarhonyát főzök és leragad a tarhony mielőtt megfőne, pefig a tetején még van víz. Tudnátok-e olyan edényt ajánlani, amiben nem kozmál oda az étel?
2019. ápr. 2. 18:19
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

Indukcióson csak speciális edényt lehet használni: csak mágnesezhetőt.

Megfelelő az öntöttvas, az acél, a zománcozott acél, a rozsdamentes acél edények és a többrétegű edényaljak. Nem megfelelő viszont az alumínium, a réz, a sárgaréz, az üveg, a kerámia és a porcelán edények.

2019. ápr. 2. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
Én is tapasztaltam hasonlót, amit azzal magyaráztam, hogy ha túl sűrű a főzött anyag és nincs folyamatosan keverve, akkor a hőeloszlás egyenetlen az edény tartalmában. Mivel az indukciós lap ciklikusan melegít (tehát nem folyamatosan), de akkor nagyon gyorsan, így az edény alja helyileg erősen túlmelegszik és odaég az étel.
2019. ápr. 2. 21:21
 3/6 anonim válasza:
Kedves 1-es válaszoló! Nem is tudna az indukciós főzőlapon nem mágnesezhető edénnyel főzni, mivel a főzőlap azonnal érzékeli, hogy megfelelő edény lett-e rátéve, és ha nem, akkor nem lehet bekapcsolni a főző funkciót...szóval egyszerűen nem főz vele.
2019. ápr. 2. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Ezert irtam, h az KELL!!!

Okoska.

2019. ápr. 3. 06:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Kavargatni IS kéne... Ha nem tudsz főzni akkor vegyél teflonosat, de ez se örök élet.
2019. ápr. 3. 10:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is tudom, hogy kevergetni kell. Viszont le is kellett fednem, hogy puhuljon. Próbálok majd teflonos vagy kerámia bevonatos lábasokat vásárolni.
2019. ápr. 3. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!