Vasalóba miért ionizált víz kell?
Mint ahogy előttem is mondták, nem ionizált, hanem ioncserélt. A kettő ég és föld! Ionizálod a vizet, ha például megsózod. Ioncserélni otthon nem tudom, mert ahhoz speciális laborfelszerelés kell, de végeredményben ugyan úgy használható vizet kapsz, ha legalább egyszer felforralod a vizet (de inkább többször). Itt fontos megjegyezni, hogy a forralás nem desztillálás. A desztillálás azt jelenti, hogy elforralod, majd a vízgőzt lehűtve kicsapatod, amit szintén nehéz otthon elvégezni. Tehát otthoni körülmények között forralt vizet tudsz készíteni, ami még mindig sokkal jobb, mint a sima csapvíz.
Pontosítanám továbbá, hogy nem a só eltávolítása a vízlágyítás kulcsa, hanem a kalcium és magnézium ionok eltávolítása és/vagy lekötése, ugyan ezek alkotják a vízkövet. Forralás során ezek reakcióba lépnek, így már nem képesek később vízkövet alkotni.
Természetesen a forralás szükségessége nagyban függ a vasaló minőségétől (nem feltétlenül a márkától) és a csapvíz keménységétől. Bár Magyarország nagy részén igencsak kemény a víz, természetesen vannak olyan területek, ahol kifejezetten lágynak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!