Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ezzel tönkretehettem a mosógépem?

Ezzel tönkretehettem a mosógépem?

Figyelt kérdés

Apró dolgokat kellett kimosnom. Bugyikat meg zoknikat amik ugye picik és kevés helyet foglalnak mellé tettem 1 pólót és egy pizsamát is.

Elindítottam a programot de 10 perc után nem ment tovább csak töltötte fel vízzel.

Megállítottam, újra indítottam, ugyanez.

Megint megállítottam. Állt benne a víz nem nagyon ment le, csak lebegtem benne a ruhák. Áttettem egy gyorsprogramra hogy az majd akkor rendbe teszi. Az elején le is ment minden víz már örültem...utána megint elkezdte feltölteni és nem ment tovább.

Vélül megállítottam és nyomtam egy vízleeresztést és kézzel kimostam az összes ruhát.

Én vagyok a hibás vagy a mosógép?

Whirlpool gép 5+ éves kb.

Nem vagyok gyakorlott háziasszony. Tudjátok mi a baj?

2019. márc. 28. 14:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A műanyagot lehet a legjobban belőni időre. Összekeverhetnék úgy is, hogy örök élet legyen, és úgy is, hogy pusztán az eltelt idő alatt szétessen. Természetesen nem örök életre gyártják, akkor talán sokkal kevesebb kellene belőle. Az emberiség a legidiótább állatfaj, a textilipar minden vonzatával együtt, a legnagyobb környezetszennyező.
2019. márc. 28. 19:35
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
#4 vagyok, engem nem zavar a lepontozás, legalább én lehetek az, aki felvilágosít benneteket, mert ezek szerint nem tudjátok: a mosógépek nem akármiért 5 meg 7 kg-osak, ennyi töltelékre lettek tervezve. Ha nincs meg a megfelelő töltősúly, a mosógép jobban ugrál, és ez hosszú távon semmiképp sem tesz jót a mosógépnek. Arról ne is beszéljünk, hogy nem is gazdaságos.
2019. márc. 28. 20:50
 13/17 anonim ***** válasza:
60%
5-ös, megnyugtatlak, nincs tervezett elavulás. Tesztermérnökként dolgozok, évekig feleltem azokért a berendezésekért, amik a különöző háztartási gépek vezérlőpaneljeit programozza. Egyik eszköz programja sem tartalmazott olyan részt, hogy az adott gépnek x idő után meg kell állnia. Tény, hogy a mai elektronikai eszközök nem annyira tartósak mint a korábbiak voltak, de a meghibásodások nincsenek szándékosan kódolva. A régi mosógépeket egy bütykös tárcsa vezérelte, a maiakat egy komolyabb elektronika. Az előbbiben nem nagyon volt minek tönkremenni, utóbbi viszont az alkatrészek méretének csökkenésével egyre inkább sérülékeny.
2019. márc. 28. 21:01
 14/17 anonim ***** válasza:
22%

Azért trükköznek.

Kihagyják a mozgatókereket, így olcsóbb. Rövidebb a tápkábel, az is csak 0,75-ös vezetékből (érezni, hogy melegebb amikor fűt a mosógép) olcsóbb. invertermotor büdös életbe nem megy tönkre, de az is ki van hegyezve. DD-s motorral még egyszerűbb lenne, de direkt piacon tartják a sima meghajtást, hogy amazt drágábban lehessen eladni.

2019. márc. 28. 22:48
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Nem vagyok szerelő, nem mosok gyakran, fingom nincs mi a gép gyártási száma meg ilyenek és aki ezt kérdezte azt azért pontoztam le mert csak kötekedésnek hat a válasza. Nem segített semmit és ha megmondanám a típusán "PONTOSan" akkor mi lenne? Úgy már biztos tudna válaszolni -.-"

Azóta megfogadtam a tanácsot hogy inkább ne nézzem mit csinál a gép és bekött :D

Köszi:)

2019. ápr. 8. 19:41
 16/17 A kérdező kommentje:
*bejött
2019. ápr. 8. 19:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Rosszul teszed. Nézni kell. Relaxál, ellazít.
2019. ápr. 8. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!