Hogy vegzitek effektiven a házimunkát? Milyen gyakran? Tippek? Praktikák?
Én is volt, hogy dolgoztam napi 8 óràban, akkor is megcsinàltam, annyi kérésem volt, hogy tényleg pakoljanak el maguk utàn, legalàbb a mosogatóig.Természetesen nem vàrt meg a pàrom a mosogatnivalóval.:)
Főzni is ugyanúgy főztem, mert szeretek főzni.
És nem papírokat tologattam egy irodàban.
De most ez így jó mindannyiunknak ahogy van.
Hidd el, akkora udvaron mint nekünk van, nem lehet nyàron unatkozni, bőven vagyok kint.
És nem zöldségtermesztés vagy àllattartàs miatt, hanem a növények meg a medence rendben tartàsa végett.
Azt elég meló rendben tartani.(épített)
És ha mostanàban (màrcius-àprilis) megyek dolgozni, kizàrólag 4 óràsba, többek között ezért, hogy rendesen legyen időm mindenre, mind bent, mind kint, màsrészt nekem nincs annyi szabim, hogy nyàron ki tudjak venni 3 hetet mikor a baràtaink jönnek, ugye itt is alszanak, csak nem mondhatom, hogy bocs, de mennem kell.
Ha meg tàppénzre megyek, kirúgnak.És a mi nyaralàsunk ugye benne sincs a 3 hétben.
Màsrészt suliba nyàri szünet, egész napra nem hagyhatom egyedül a 9 éves gyereket, nagyszülők nem élnek, 3 havi tàbort meg nem tudok összeszedni, annyi nem indul itt.
Így mindenkinek jó, a hàz rendben van, mindennap frisset főzök.
6-os majd 1o-es válaszoló: 5 évig voltam otthon (ebből kb 3 -at a gyerek miatt),mert az eu-konform diplomámhoz kellett még egy nem létező papír, így nem kaptam munkát.Nulla jövedelemmel. Kitartott voltam? Nem,mivel 10 évvel ezelőtt nem a (nem létező)pénzéért jöttem össze a párommal és ő sem keresetkiegészítés miatt választott engem. Ez az ilyen esetben kitartottozás az irigység palástja,semmi egyéb.
2 felnőtt és egy 4 éves gyerek vagyunk.
Reggel:csak ágyazás,mert fürdés után indulunk is.
Délután 1-re hazajövök a gyerekkel: nincs mit elpakolni :),ő megy aludni.
Este:mosogatógép,porszívózás,gyors törölgetés,a gyerek is elpakol maga után,én zuhanyzás után rendbekapom a fürdőt(zuhanyzó, wc, mosdó,padló,szennyes eligazítása-5 perc). A mosogató tiszta és üres,az asztal letörölve, a pult üres. Mindezt közösen,az esti edzések,programok, közös játszás után¸-közben.
Reggel:értelemszerűen marad az ágyazás,hisz este mindent megcsináltunk.
Az előszobában katonás rend a cipőknek,nem csak ledobjuk.
Péntek:ugyan ez, csak alaposabban.
Nyáron ehhez jön az udvar.
Nyuszink van,de ő a teraszon lakik,tehát bent (sem)koszol.
Nem hiszem el,hogy nincs napi 10 perc (és akkor bőven mértem az időt)a porszívózásra és a rendrakásra,még egész napos munka után is. Mindenki ki kell vegye a részét és nem szabad hagyni,hogy eluralkodjon a mocsok. Ha rend van,azt fenntartani pofonegyszerű.
Jól megfogalmazta, az irigység palàstja.
Miért ne lehetne otthon a nő, ha az egész csalàdnak úgy a jobb?
Szerintem épeszű emberek úgy élik az életüket, ahogy nekik a legkényelmesebb.
Én gyeden vagyok,gyorsan szeretem letudni a házimunkát. Hétköznap:
konyhaasztal, pult letörlése, beágyazás, mosás, teregetés, hajtogatás, pakolás, porszívózás, felmosás.
Hétvégén portörlés most pl szőnyegtisztítás lesz... (fúj)
Összességében a főzést élvezem egyedül meg felmosni szeretek minden mást kényszerből.
hetente: fürdőszoba taqkarítás, csaptakarítás konyhapulttakarítás, portörlés
naponta: wc fertőtlenítés,söprés
1-2-3 naponta: porszívózás, felmosás domestossal
Miért, nem effektíven hogy végzed?
Mit jelent az, hogy "effektíven a házimunkát"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!