Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit, mivel, hány fokon lehet...

Mit, mivel, hány fokon lehet mosni?

Figyelt kérdés

Például ha a törülközöm fehér, azt fehér bugyival lehet? Meg vannak tarkák, meg feketék, stb... Szóval a lényeg, hogy a szín a meghatározó, vagy az anyag?

Köszi

2008. nov. 7. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Na ebben a kérdésben profi vagyok :))

Én csak 100% pamut törülközőket használok (IKEA)-sak, azokat én 95 fokon mosom. Fehéreket csak a fehérekkel, a eketék a sötétzöldek és a sötétkékek mehetnek egybe. A sárgák, a narancssárgák és a világoszöldek a rózsaszínek is mehetnek egybe. Ezeket sötét is lletve közép és világos színenkét választjuk szét. Tehát a pirosat lehet a kékkel a kéket a pirossal, és a feketékkel. Logikusan.

Akkor a farmereket én össze szoktam gyűjteni, és egyben mosom ki őket. Kivételt képeznek a halálra koptatott- szürkés feketés farmerek. Ezeket 40-50 fokon szoktam mosni hisz ez is 100% Lenvászon.,

A fehér bugyikat fehér pólókkal, fehér pulcsival fehér gatyával, nagyon halvány rózsaszínnel nagyon halvány sárgával 40-50 fokon szoktam mosni.

A feketéket asötétkékkel és a sötátzölddel nyugodtan együtt moshatod 30-40 fokon. A sportruhákat együtt mosd (Pl. vizhatlan melegítő nadrág, melegitő felső tehát ami

nem pamut hanem az a müanyagos) azt is 30-40 fokon.

Ha kell vmi segitség irj! :)

Ja és én csak Perwoolt, Woolite-t, Dreftet, Arielt, Persilt, Bonuxot, és Tomi kristályt használok, a többi mosószer tönkreteszi a ruhákat :S Az öblitő a saját választásod.

2008. nov. 7. 21:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Pont a farmerek mosásán gondolkoztam. Mentőöv volt a válaszod! 1000 hála!
2008. nov. 8. 09:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Ami viszont nem tetszik, hogy sok cimkében az áll, hogy kézzel kell mosni... :( Tehát most azokat kézzel mosom, aztán berakom öblíteni és centrizni. Remélem jól csinálom.
2008. nov. 8. 09:57
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Én a kézzel mosható cuccokat is a gépben mosom a kézi mosás programon, vagy ha ilyen nincs, akkor kímélő progin, gyapjúprogin vagy ilyesmin, ahol nem pörgeti őket mosás közben olyan vadul. :) Minden kézzel mosható göncöm szép, sehol egy boholy vagy nyúlás vagy valami.
2008. nov. 8. 12:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Ami a mosási fokokat illeti, nincs nagy választásam, mert régi a gép: 40, 60 és 90 fok választható. Mindent 40-nel mostam. Ahhoz képest, hogy az első mosásom volt, jól sikerült.

Még egyszer köszi a válaszokat!

2008. nov. 8. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Minőségi mosóporral (PERSIL) teljesen felesleges magas hőfokon mosni, mert az árt a mosógépnek. Hamarabb elhasználódik. Az ember fehérneműt egy napra vesz fel, tehát nem koszolódik igazán el, elég 30 fokon mosni. Egy hetes törölközőket sem kell 40 foknál magasabb hőmérsékleten mosni.
2013. júl. 17. 12:38
 7/7 anonim válasza:

"Minőségi mosóporral (PERSIL) teljesen felesleges magas hőfokon mosni, mert az árt a mosógépnek. Hamarabb elhasználódik. Az ember fehérneműt egy napra vesz fel, tehát nem koszolódik igazán el, elég 30 fokon mosni. Egy hetes törölközőket sem kell 40 foknál magasabb hőmérsékleten mosni."

Tökéletesen igazad van, anno nagyanyáink is teknőben mostak! Csak nem Persillel és egyéb átbaszós mosószerrel, hanem Flóra szappannal!

2016. szept. 3. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!