Milyen gyakran érdemes a kilincseket fertőtleníteni?
Életemben nem fertőtlenítettem a kilincseket!
Amikor áttörlöm az ajtót, vagy csak az ujjnyomokat törlöm le a kilincs környékén, akkor talán a kilincset is megtörlöm, de nem biztos.
Mivel leprások nem járnak hozzánk, mi sem vagyunk betegek, nem érzem szükségét.
Sokkal több veszélynek vagy kitéve járművek kapaszkodóin, boltajtókon, kosarak/kocsik fogantyúin, meg a fene tudja még hol, amit a külvilágban megfogsz.
Szobákban nem fertőtlenítettem még letörlöm takarításkor.
Wc ajtón szoktam minden wc takarításkor a kilincset letörölni fertőtlenítős nedves törlőkendővel.
Én szoktam. Úgy 3-4 hetente áttörlöm antibakteriális nedves törlőkendővel. A fürdő/wc kilincsét minden takarításnál, tehát hetente. Pedig szoktunk kezet mosni... :D
Ha hazaérünk is az az első, hogy kezet mosunk, de nem tudom. Nekem ez ilyen berögzült szokás, anyukámtól vettem át.
Ráadásul csak akkor lenne értelme, ha lenne személyzet, aki mindig odapattanna és lefertőtlenítené a kilincset, akárhányszor azt megfogja valaki. Mert hetente, három hetente halottnak a csók, ha valaki fertőz a családból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!