Mennyire kell kesztyűs kézzel bánni egy kerámia késsel, hogy hosszú életű legyen?





Én egyszer vettem, végni nemigen lehetett vele, leejtettem és kettétört, tehát volt 5 percig egy kerámia késem. :-)))
Biztosan nagyon sérülékeny a bevonata, ezért nem érintkezhet más evőeszközzel.










A teljesen kerámiából készült pengéről beszélek:
Éles, de törékeny, mint egy kifent porceláncserép.
Jó vele vágni, csontba ne húzd bele, ha lehet.
Használat után a pulton hagyom, nem teszem be a mosogatóba a többi fém evőszköz közé, külön mosogatom, a csorgató külön rekeszében a nyelére állítva szárad meg.
Készített a férjem neki egy kis tokot (az igényesebb megoldás fából van bőrrel bevonva, de megteszi a hullámpapír-szigszalag is, a pengét körülrajzolod, a hullámpapírból kivágod, a negatívot alul-fölül h.papírral feded és az egészet körültekered szigszalaggal) a fiókba így már csak beledobom.
Több éve megvan, a pritaminpaprika kicsit elszínezte a pengéjét, de teljesen ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!