Kádat mivel lehetne megtakarítani?
Új albérletbe költöztem, minden szép kivéve a kád és a mosogató. A kád nagyon régi lehet, olyan mintha egy masszív vízkőréteg lenne rajta. Pici fekete foltok is vannak rajta. Már nekiestem cilit banggel, de semmivel nem lett szebb. Mivel lehetne szépre letakarítani? A tapintása is olyan, mintha vízköves lenne, nem csúszik...fura
A mosogató is fura, fehér pöttyös nagyon. Az is ilyen vízkő/zsír foltos és nem tudom letakarítani. Mivel lehetne ezeket leatakrítani? Hideg zsíroldó nem használt ennek sem.
20-30 éves cuccok, amikre senki se vigyázott. Tisztára meg tudod csinálni, szépre nem, ne is erőlködj.
Sikapor, domestos, oszt jóccakát.
Első nekifutásra domesztoszt használnék...
Ha ez kevés, akkor jöhet a "nehéztüzérség", például sósav.
Na, ami azt is túléli,ahhoz már ütvefúró kell :DDD
Valószínű a kád bevonata, felülete rücskös már, amiben könnyebben megtapad a vízkő, kosz. Alapvetően simára nem fogod tudni pucolni.
Én két dologra esküszöm. Az egyik a domestos, a másik a Lidlben kapható W5 márkájú vízkőoldó. Ami ezekkel nem jön le, az semmivel. A cilit egyéni tapasztalataim szerint semmire nem jó.
Mindig úgy takarítok, hogy először domestosszal nyomom körbe a kádat, nyeles kefével alaposan körbesikálom, hagyom egy kicsit állni, majd vízzel leöblítem, közben sikálom, aztán ugyanez vízkőoldóval is.
A mosogatónál is így teszek, bár nekem gránit van, az bírja. A rozsdamentest is lehet vegyszerezni, de ott az öblítés gyorsaságára figyelj, különben megmarja, foltos lesz a felülete. A csapokon se hagyd rajta ezeket sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!