Ha fehérítővel mosok, akkor kell még mosóport is tennem a gépbe, vagy elég a fehérítő önmagában (és az öblítő)?
Igen.
A mosópor mos, azaz szedi ki a koszt.
A fehérítő csak a színre hat.
Ahogy az első írja.
A fehérítő fehérít és kiveszi az esetleges foltokat, de a ruhák piszkosak maradnak a mosóporok (azt hiszem) lúgos hatása nélkül.
A fehérítő oxidáló szer (perkarbonát) ami mondjuk a málna színanyagát elroncsolja. A mosószer meg felületaktív anyag, mondjuk zsíralkoholszulfonát, vagy szappan, ami micellákba zárva vízoldhatóvá teszi a koszt és szennyeződést, ami amúgy lehet, hogy nem vízoldható.
Két külön anyag, két külön funkció.
Tégy mosószert is a gépbe!
Eddig használtam hozzá mosóport is, de csak a pamut programnál van előmosás (ha jól tudom, csak így tudom használni a fehérítőt), és az sajnos több, mint 2 órás. Most másik mosógépünk van, és ennél a rekeszeknél ez van megadva:
1. mosószer a főmosáshoz, vízlágyító szer, fehérítő, folttisztító só
2. öblítő, keményítő
3. mosószer az előmosáshoz
Itt a pamut (pamut+előmosás) program a legjobb esetben is 2 óra 25 perc, ezt sokallom. Az 1-es rekeszhez a fehérítő is oda van írva, szóval nem értem, hogy hogy lehet oda mosószert ÉS fehérítőt is tenni, gondolom nem szabad összekeverni? Egyszer mostam eddig vele fehéret, akkor a 3-asba tettem a fehérítőt (miért lehet azt 2 rekeszbe is tenni??), az 1-esbe meg a mosóport. Így a pamut+előmosással volr 2 óra 25 perc.
Nyugodtan tedd bele egyszerre a mosóport és a fehérítőt, nem "ütik" egymást.
Mi hosszú évek óta használjuk együtt a Vanish fehérítőt és az Ariel mosóport ill. kockát, és még soha semmi problémám nem volt.
Pedig kétszer-háromszor is mosok egy héten, két kicsi gyerekünk van.
Nem!
A mosóport a saját rekeszébe, a fehérítőt egyenesen a mosógépbe, mielőtt elindítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!