Szerintetek ezt a zuhanyfejet és csövet meg lehet valahogy tisztítani, vagy inkább vegyek újat? (képekkel)
Albérlet, most költöztem ide, nem általam lett ilyen. Igazából minden más tiszta, meg magával a hellyen nincs bajom. De a zuhanynak ez a része nagyon undorító... Nem tudom mit kezdjek vele. Nem vagyok egy nagy takarító, a fortélyokat nem ismerem, meg igazából azt sem tudom, hogy hol a határ amikor valamivel már nem lehet mit kezdeni.
Én hajlok egy új szerkezet vásárlása felé mert... a képek magukért beszélnek:
1. [link]
2. [link]
A javaslatokat előre is köszi.
Bajod nem lesz tőle.
Áztasd sokáig ecetes vízben, súrold át kis szódabikarbónával.
De ha kényelmes vagy, akkor vehetsz is újat, nem olyan drága cucc.
A gégecsövet letakaríthatod 1 szivaccsal + mosóporral,csili vili lesz.
A rózsafej viszont elég gagyi műanyag eleve,és kopott vízköves elég gáz állapotú, én vennék egy újat.
A sósavval óvatosan azért,mert leszedi a 2 mikronos krómot is seperc alatt(nem csak vízkövet).
Köszönöm a válaszokat!
A csövet megpróbálom ma megtakarítani, de rózsafej esélyes, hogy új lesz.
Ha beáztatod vízkőoldóba egy éjszakára, leszedi. Lidlben van egy nagyon jó erős. De kérlek ne bohóckodj sósavval (veszélyes és lemarja a zománcot) vagy ecet+szódabikarbónával (semlegesítik egymást, szal nem is értem).
De tényleg egyszerűbb újat venni, azt meg takarítsd rendszeresen mert pikk pakk ilyen lesz.
Tisztelt 9-es, a pontosítás végett!
A vízkőoldó is mindig 1 sav,..foszfor,citrom,ecet és sok esetben a SÓSAV vizes oldata (<13%)
Szóval ha egy egész éjszakára beteszi a "vízkőoldóba",akkor reggelre nem csak vízkő nem lesz,hanem nem lesz rajta egyáltalán galván-bevonat. (Króm,réz,nikkel).
A vízkőoldás mindig a krómbevonat oldódásával/károsodásával jár,így ez..egy dillema, hogy mennyire károsodik a bevonat a vízkő feloldása alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!