Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A barátom a fehér törölközőket...

A barátom a fehér törölközőkett színes ruhákhoz való mosószerrel indította be mosni, így a fehér törölköző színes foltos lett. Mit tegyek, hogy újra fehér legyen?

Figyelt kérdés

2018. jún. 5. 14:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Ecet az életben nem fehérít, max stabilizálja a színeket. A hypo klorid származékok fehérítenek, de ha sokáig benne hagyod, sárgulhat az anyag, összetételtől függően. Mossad át többször, atól fakul, előtte áztasd kicsit hypoba (ne sokáig)
2018. jún. 5. 15:58
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

"Mosás előtt legalább fél órára áztasd be a textileket citromlé és szódabikarbóna keverékébe. Ha ezután kimosod, a ruhák vakítóan fehérek lesznek."

Ez egy baromság!

Aki járt általánosba, még az is tudja, hogy a citrom savas, a szódabikarbóna lúgos, a kettő együtt közömbösíti egymást, az eredmény nulla!

Kérdező!

Vagy áztasd be Biopon áztatóba egy éjszakára a cuccot, vagy Vanish-be és utána fehérekhez való mosószerrel és programon mosd ki.

Ha ezek egyikével sem jön ki, akkor semmivel!

A kegyszereket felejtsd el!

2018. jún. 5. 16:05
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
Ecetet használok öblítő gyanánt, és igenis puhák és fehérek lesznek a ruháim.
2018. jún. 5. 20:16
 14/17 anonim ***** válasza:
58%

És ez most hogy jön a folttisztításhoz?

2018. jún. 5. 20:18
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Úgy, hogy nekem kiszedi a foltokat is.
2018. jún. 5. 20:26
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

#12 Végre egy gondolkodó ember!

El is nyerted a méltó büntetést, jól lepontoztak.

Én is jót szoktam röhögni az olyan házi "csodaszereken", amik az ecet és szódabikarbóna összekeverésével kezdődnek.

Sok szerencsétlen azt hiszi, hogy azért pezseg annyira, mert épp "intenzíven hat", pedig csak széndioxid keletkezik. Duguláselhárításra esetleg, ha siekrül olyan gyorsan eljuttatni a duguláshoz, hogy a keletkező gáz mechanikusan fellazítsa, esetleg hathat.

[link]

2018. jún. 6. 18:44
 17/17 anonim ***** válasza:

12-es vagyok és ne is törődj vele!:)

A lepontozás nem érdekel és mindenki azt csinál a cuccával amit akar.

Én csak elmondtam, hogy mi miért hülyeség, a többi már szerencsére nem az én gondom.

2018. jún. 6. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!