Milyen gyakran kell mosogatógépet tisztítani?
Hát én még egyszer se tisztítottam ki! Csak néha, amikor utántöltöm sóval, szoktam kiszedni az aljából a szűrőt, és azt öblítem át ha szükséges.
Tulajdonképpen a mosogatógép "öntisztító" az enyém a mosóprogram alatt kb. fél óráig spricceli mindenfelé a 70 fokos mosogatószeres vizet, öblítés után meg felfűti a belsejét kb. 75 fokra, és azzal fertőtlenít negyed órán keresztül.
Amikor kinyitom a belseje úgy csilog, mint újkorában. Mit is kellene ezek után még tisztítani rajta a külsején kívül?
A szűrőjét nézd át rendszeresen, a benne maradt ételmaradék egyrészt fertőzésveszélyes, másrészt pedig csökkenti a gép hatásfokát. Ezt kb hetente egyszer érdemes, ha ilyen ritkán használod, akkor két hetente is elég.
A fúvókáit is nézd át ilyenkor, ahol a víz jön belőle, ha szennyeződés van rajta, akkor egy puha fogkefével dörzsölgesd át.
Konkrét mosogatógéptisztítót, amit írtál, elég félévente egyszer használni, leoldja a letapadt zsírt és vízkövet. A dm-es amúgy nekem is bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!