Cipő talpát nem túlzás minden hazaérkezéskor domestos törlőkendővel áttörölni?
Hűha, örülnék ha ilyen lakótársaim lennének. Mert nekem a másik véglet. Bemennek a fürdőbe meg néha a konyháig, az is megesik ha sietnek a szobába. Mondjuk ezt annyira nem csípem, de van ilyen is.
Nem tudom egy idő után biztosan hozzá szoknék, hogy törölgetnem kell.
Amúgy gondolom a latyak, víz, sár miatt teszik ugye ezt, hogy legyen tiszta minden. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy tudod van a zuhanyzóban az a szivacs ami a talpunk alatt van, vagy a kád/zuhany mellett amire lépünk és beszívja a vizet.
Na olyat vettünk külön ketté vágtuk és azt tettük le. Most már arra tesszük a cipőnket. :) nagyon praktikus.
Nekünk van egy cipőtálcánk közvetlenül az ajtó mellett. Belépünk, cipő le, tálcára tesz, így nem saras, nem vizes semmi, csak a tálca.
Én erős túlzásnak érzem a domestosos törölgetést. Vagyis nem látom értelmét, hisz lakáson belül úgysem használ senki cipőt.
Nálunk is alap a napi cipőpucolás.
A domestost én is túlzásnak érzem picit. Akkor szoktam ilyet, ha véletlenül belelépek valami gusztustalanba, de úgy alapban nem.
Amikor csak poros a cipő talpa, akkor én is szoktam olyat, hogy nem mosom le az egész cipőt, csak a talpát megtörlöm nedves törlőkendővel.
Szóval lehet, hogy nem a domestos miatt használják, hanem mert kényelmesebb, mint megmosni, megpucolni a cipőt.
Rohadt nagy túlzás, de vannak ilyen kényszeresek.
Hazamész, leteszed a cipőt az előtérben, papucs és kész!
Kivéve, ha beleléptél valamibe és azt le kell szedni.
Nagyon ráérnek egyesek!
Az ilyen kényszeres tisztaságmániásoktól tudok hülyét kapni.
Amikor mindennek sterilnek kell lenni...
Bemész, leveszed a cipőt az előtérben, onnantól papucsban járkálsz. A cipők helyét mondjuk hetente egyszer-kétszer felmosod. Ha nem így tesz valaki, nem fog pestist kapni.
Meg attól sem ha a buszon csak úgy leül az ülésre és nem terít maga alá reklámszatyrot.
Na hát közben kiderült, hogy az egyikük annál a cégnél dolgozik, amelyik a domestost forgalmazza, és havonta kap valami fejadagot a domestos termékekből :D
mondjuk ettől még szörnyen környezetszennyezőnek gondolom, hogy ahányszor hazajönnek, annyi kendőt használnak (Szombaton szerintem legalább 10 kendő elment)... az sem állítja meg őket, ha latyakos-havas a csizmájuk, kitörlik a havat a kendővel :D
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Plusz annyival kiegészíteném, hogy szerintem a cipőnem sem tesz jót, ha állandóan domestossal törölgetik.
Szétmarhatja a talpát, hamarabb tönkre fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!