Anyukám nem engedi, hogy normál programon mossam ki a ruháimat itthon. A 15 perces gyorsmosás szerintetek elég tisztára mos?
6 kg-os gép, kötelező telerakni és csak gyorsmosással moshatok. Szerinte felesleges, pazarló a többi program.
A normál mosás 90 perc, pamut program 2 óra.
Szeretném legalább félévente 90 fokos 2 órással átmosni a gépet egy kis ecettel, ezt sem engedi természetesen.
Inkább csak felfrissít... én vékony pólókat, vagy törölközőt szoktam azzal mosni, vagy ha valami "szekrényszagú", akkor azt. De pl kajafoltot, izzadtságtól sárga hónaljat nem viszi ki.
Hála az égnek, a mosógép A++, így heti 2-3 adag nagymosás belefér. De én sem szeretem, ha elindul egy program 2 cuccal benne!!
Kezdjük az elejéről. A legtöbb mosógép gyorsmosásos programjánál csak 1-3 kg ruhát lehet a gépbe tenni. Nézd meg a használati útmutatót, hogy nektek mennyit enged!
A másik: nem tudom hány éves vagy, de úgy gondolom, hogy elég felnőtt vagy, hogy elindítsd egyedül a gépet. Akár akkor, amikor anyud biztos nem lesz otthon 2 órán belül. Vagy véletlenül elállítottad - megmondod.
Az ecetes megoldást én úgy szoktam, hogy egy éjszakára beleöntöm a dobba, úgy hogy nem indítom el. Azért kell 90 fok hozzá, hogy legyen ideje leoldani a vízkövet, de mivel itt egy egész éjszakán vagy akár tovább benne hagyod, így lehet szoba hőmérsékletű is. Aztán mikor mosni akarsz, akkor rákapcsolod a csak öblítés programra, beszív egy kis vizet, leállítod a programot és átteszed a szivattyúzásra.
Hajrá! Ha nekem fiúként megy, neked is sikerülni fog :D
20/f
A 15 perces mosás arra van, ha megázol esőben a ruhában vagy a szekrényből kiveszed a szekrényszagú ruhát akkor felfrissíti. Ilyenkor max félig lehet rakni a gépet eleve.
Természetesen a vizet se nagyon fűti fel ennyi idő alatt max 30 vagy 40 fokos lesz, de inkább 30. Mindegy mire állítod, mert fizikailag képtelen 15 perc alatt a vizet ennél jobban felmelegíteni a 2 kW-os fűtőbetét és akkor ebbe még öblítőprogram is van elvileg, akkor mennyi ideig mos, 5 percig? A kádban szebbre mosom a ruhákat valószínű.
A ruhát mosni kell basszus, nem csak bevizezni. Azért mosnak sokáig a mai gépek, mert kevés vízben forgatja a spórolás miatt és idő kell neki amíg a ruhák rendesen átnedvesednek. Lényegében nem is spórol ezzel a módszerrel, vagy csak minimálisat, cserébe koszos marad a ruha.
Sajnos ilyen szülőkkel együtt élni nehéz, volt benne szerencsém. Moss akkor mikor nincs otthon senki.
Újra el kellene olvasni a használati utasítást!!!
A mi "6 kilós" előltöltősünkbe max 2,5 kg-t ír a könyv...pedig régebbi(4éves)és még 25 perces a rövid progija.
Az ilyen rövidekhez van a folyékony mosószer,a por fel sem oldódik ennyi idő alatt,a kapszula ki sem "nyílik" rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!