Kedvesek! Mondjatok hasznalhato javaslatokat egy anyai agon megoroklott, noi problema megoldasara! Ez pedig az, hogy hogyan tudok haziasabb lenni nokent, akkor, ha a noi felmenoim nem voltak azok? Mit csinaljak, napra lebontva?
Én elég házias vagyok, ez a következőket jelenti:
- megtervezem a háztartás bevételeit, kiadásait
- bevásárolok
- főzök (minimum minden más nap)
- takarítok (rendezés minden nap, hetente egyszer kisebb teljes ház kitakarítás, havonta nagy takarítás)
- mosok
- vasalok
- ellátom a férjemet itthon
Én attól tartom magam háziasnak hogy rendben tartom a házat,foglalkozom a családommal és hetente többször főzők.
Te mi az amit csinálsz vagy nem csinálsz?
Ez nem öröklődik. Nevelés során bekerülhet egy lustaság, mástól várása hogy kiszolgálják, de akarattal, felnőttként, magad hozod létre, amit szeretnél.
Jó tanácsok 1-ben.
A "háziasság" nem öröklödö dolog, hanem tanult.
Elsö kérdés, hogy hányan vagytok a háztartásban, és ki mennyit dolgozik (munkahelyen) - ugyanis eszerint következik a munkamegosztás.
Emellett nagyon jó, ha megszokod - meg a többieket is rászoktatod -, hogy mindent azonnal helyreteszel, ugyanis ezzel a rendetlenség nagy része eltünik. (A nem együtmüködö családtag szétmaradt dolgait egy nagy szemeteszsákba tenni és elvinni a kamrába vagy hasonló helyre.)
Emellett minden nap minden helyiségre szánj 5-5 percet, amikor az apróbb rendetlenségeket eltünteted.
Készíts egy tervet, hogy mit hányszor kellene takarítani és minden nap egy - esetleg kettöt csinálj meg, ne egyszerre akard az összeset.
Ha fözni is akarsz/kell, akkor szintén jó megoldás a heti étrend megtervezése, hetente egyszeri bevásárlás (ahhoz, ami a tervben van), és nagy adagok - 3-4-szeres - készítése. A maradékokat adagonként fagyaszd le, akkor rövidesen legy annyi tartalék a fagyasztóban, hogy nem kell minden nap fözni, mégis változatosan tudsz étkezni, heti két-három fözéssel, emellett ha megszorulsz valamikor pénzügyileg, akkor is van tartalék ennivaló otthon.
-Magyarul, egy lusta semmirevaló nő vagy.
Aki egész nap a gyk, facebook, youtube -n lóg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!