Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nem undorító textil zsebkendőt...

Nem undorító textil zsebkendőt mosni ruhák között?

Figyelt kérdés

Én értem az egész textil zsebkendő őrület előnyét, sőt még egyet is értek vele.

De számomra undorító, hogy csak úgy bedobom a ruháim közé és kimossa a mosógép. nem érdekel, hogy 40 vagy 60 fok, mert a mosás eleje hideg, és undorítónak tartom, hogy egy bizonyos ideig az ázott taknyos vízben van az összes normális ruhám is, úgy, hogy ez teli van baktériumokkal.

Miért baktériumoznám be az összes ruhám? És most az, hogy átlagos mosóport használok, én nem bízom benne, nem hiszem el, hogy nem marad semmi takony részecske a többi ruhámban.

Én értem, hogy régen a tárcsás mosógép megoldotta, hiszen ott akkor kizárólag ezeket a zsepiket mosták egy alkalommal, elkülönítve más ruháktól.

De hogy a mai világban automata mosógépben én biztos nem indítanék emiatt programot. Meg eleve az egész mosógép rendszere is, ahol a víz átfolyik, nem hiszem el, hogy sehol nem marad benne takony részecske.

Oké, nem mintha valaha is bárkinek baja származott volna belőle, de akkor is engem zavar.

Ugyanez, véres ruhát, menstruációval bugyit sem dobok csak úgy a többi ruhám közé. Nem hiszem el, hogy nem marad vissza vér részecske, és ott is undorítónak tartom, hogy egy bizonyos ideig véres vízben ázna az összes ruhám.

2017. okt. 14. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Én együtt mosom a textilzsebkendőt, fehérneműt, mindent.

Bízom benne, hogy a mosás végére minden tiszta lesz. Persze mindenki csinálja, ahogy akarja.

2017. okt. 15. 14:51
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
Apukám textil zsepit használ. Anyukám külön csak azokat mossa olyakor a géppel . Nem tudom én nem undorodom a saját taknyomtól. Hiszen ha megvagyunk fázva akkor jön megy mindenfelé is . Mondjuk ki, akár le is nyeljük. De a buszon belegondoltok hány ember után ültök le? Hány ember fogta a kapaszkodót? Ki fogta a pénzt? Na ehhez képest az én taknyomtól nem undorodom.
2017. okt. 15. 20:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Fehér törölközőket, konyharuhát, fehér fehérneműt és az csupa takony zsepiket forralom. A többi, színes cókmókot 40 fokon mosom.

Nekem is a párom használja őket, én még az orrom sem bírnám belefújni. Nem visz rá a lélek :D

2017. okt. 16. 21:57
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező, abba belegondoltál már, hogy a bőröd mennyit hámlik? Elég sokat, és a ruhád tele van a lehámlott bőröddel. Attól nem undorodsz? Bocs, hogy felhívtam rá a figyelmedet... :)

Egyébként az mennyire gusztusos, amikor a zsebben felejtett papírzsepit is kimosod a ruháddal? :D

2017. okt. 17. 23:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes előtte kicsit beáztatni, hogy legalább a nagyobb darabok kiázzanak :D Utána meg mehet be a többi közzé, mint ahogy már írták, egy nadrág ülőfelületén több baci van, mint az általában zsebben vagy táskában tartott zsepiben.
2017. okt. 18. 15:11
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Sehol nem marad takony részecske, mint ahogy kosz sem. Semmi undorító nincs ebben, de, ha neked ez az, hát ne tedd. Ettől még más teheti. :)

Szerintem mindenki mosott már papír zsebkendőt is... Az is taknyos, mégis az emberek nagyon nagy részét inkább a szöszök, mint a takony érdekli. :)

2017. okt. 19. 00:56
 17/18 anonim ***** válasza:
Gondolom havonta végzel takarítást a mosógépen. Plusz van Sanytol fertőtlenítős adalék. Nem kell ezt túlgondolni.
2017. okt. 19. 09:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Kézzel előmosás vagy áztatás, aztán mehet a gépbe.

A víz eleve nem tiszta, steril anyag, halak dugnak benne. Az milyen undorító már!

2022. jan. 18. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!